Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Gjerøy
Gjerøy

Hva skjer?

januar 2019
mationtofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune, Helse- og omsorgsetaten
Rødøy rådhus, Vågaholmen
8185 Vågaholmen
E-post : anne.skeie@rodoy.kommune.no
Telefon
: 75 09 80 10

Faks
: 75 09 80 01

Sikker innsending

Sikker innsending til kommunen Sikker innsending til kommunen

Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Bredbånd Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Kommunereform

Bedre kommune Kommunereform informasjonsside

Personvern

Personvern

Mer alminnerlig enn du kanskje tror

Livet går opp og ned for de fleste. Hverdagen består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd sint eller har andre negative følelser som dominerer hverdagen over tid, er det viktig å huske at det er mulig å snu dette.

Publisert av Christina Heimdal. Sist endret 09.12.2008
Sommerfugl II

Psykiske problemer er vanlige. Omtrent halvparten av oss vil oppleve alvorlige psykiske problemer i løpet av livet. Heldigvis finnes det god hjelp, og for de aller fleste vil problemene løser seg.

Hva betyr noe for vår psykiske helse?
For at vi skal ha det bra, er vi avhengig av nærhet til andre mennesker, et sted å bo, nok mat og nok penger og leve for. Å ha noe meningsfylt å gjøre gjennom arbeid eller aktivitet er også viktig. Hvis vi får problemer med ett eller flere av disse områdene - for eksempel at vi mister jobben, får vanskelige konflikter i familien eller dårlig økonomi, kan vi oppleve følelsesmessige problemer. Noen takler dette bedre enn andre, men svært mange av oss vil ha behov for hjelp. Jo tidligere man får hjelp, desto større er sjansen for å bli bra igjen.

Tro at du klarer det!
God helse er mer enn ikke å være syk. Det innebærer også at du klarer å håndtere påkjenninger. Det å ha tro på at du vil takle vanskelige situasjoner, gjør også at du takler dem bedre. Opplevelsen av kontroll er viktig for vår evne til å håndtere påkjenninger. Hvis du derimot møter et problem med å tenke at det ikke er noe du kan gjøre, er det større sjanse for at belastningen fører til stress og helseproblemer.

Helse handler ikke bare om kropp, men også om tanker og følelser. Det er like viktig å ta vare på den psykiske helsen som det er å ta vare på kroppen.

Følelser har en hensikt
Følelser gir oss nyttig informasjon om oss selv og vårt forhold til verden omkring oss. På samme måte som smertesansen hindrer oss i å holde hånden for lenge på en varm kokeplate, er følelsene til stede for at skal kunne innrette oss annerledes. Det er noe følelsene våre prøver å fortelle oss, og det er viktig at vi lytter til det. Følelser som trist, glad, sint eller redd har alle en funksjon.

Artikkelen er hentet fra heftet "Enkle råd når livet er vanskelig" som er utgitt av Helsedirektoratet i samarbeid med Mental Helse.