Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Fotograf: Bernt Arntsen
Skulpturen "Indre følger ytre" skinner i ruskeværet
Bernt Arntsen

Hva skjer?

januar 2022
man.tir.ons.tor.fre.lør.søn.
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune, Helse- og omsorgsetaten
Rødøy rådhus Vågaveien 100
8185 Vågaholmen
E-post : anne.skeie@rodoy.kommune.no
Telefon
: 75 09 80 10

Sikker innsending

Sikker innsending til kommunen Sikker innsending til kommunen

Pågående planprosesser

Kommuneplanarbeid Kommuneplanarbeid

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Personvern

Personvern

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Virus.png - Klikk for stort bilde

Vi har innført lokale tiltak i Rødøy, og det er begrenset adgangskontroll til offentlige bygg. Det er ikke klart hvor lenge de forskjellige tiltakene vil vare, men vi legger ut informasjon løpende her. 

Vaksinasjon av barn og unge

25. januar 2022

Folkehelseinstituttet har vurdert at vaksinasjon av barn 5-15 år kan ha positiv nytte, men nytten er begrenset siden risiko for alvorlig sykdom allerede er svært lav. Barn og unge vil også kunne få bred og varig beskyttelse ved å gjennomgå koronainfeksjon. Folkehelseinstituttet mener likevel det er riktig at barn i denne aldersgruppen får et tilbud om vaksine for de som ønsker det.

De som har barn som har fylt 12 år etter at vi vaksinerte dose 1 til de mellom 12-15 år i høst, bes ta kontakt med helsesykepleier hvis de ønsker vaksine til sitt barn. Det samme gjelder de mellom 12-15 år som har fått en dose, de må melde fra om de ønsker dose 2.

De som har barn mellom 5-11 år, og av ulike årsaker ønsker at de skal få barnedose med pfizer, må også melde fra til til helsesykepleier på 959 65 660 eller e-post ingvild.telnes@rodoy.kommune.no.

FHI – koronavaksine, informasjon til befolkningen, se særlig kapittelet vaksinasjon av barn og unge, med spørsmål og svar.


 

Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter

25. januar 2022

Regjeringen orienterer om at Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med daglig testing for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Forskriftendringen gjelder fra og med midnatt, natt til 26. januar, og gjelder uavhengig av vaksinestatus.

Slik blir reglene
Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med:

 • daglig testing i 5 døgn etter siste nærkontakt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
 • husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som ikke kan holde avstand til den smittede i isolasjonsperioden kan erstatte smittekarantene med daglig testing i 11 døgn (6 døgn i den smittedes isolasjonsperiode + 5 døgn etter dette). Dette gjelder også barn.
 • I tillegg til testregime anbefales det å bruke munnbind innendørs på offentlig sted og å unngå store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten.
 • anbefalingen om å bruke munnbind gjelder ikke barn under 12 år, skolebarn over 12 år når de er på skolen og de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
 • følg med på eventuelle symptomer under hele perioden.
 • ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.

De nye reglene vil fra de trer i kraft også gjelde for dem som er i karantene på det aktuelle tidspunktet. Det betyr at testregime også gjelder for dem. 

Personer som ikke følger testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt.

Personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder er unntatt fra smittekarantene. I tillegg videreføres de særskilte unntakene som gjelder for blant andre personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Gratis tester
Selvtester som benyttes for å erstatte smittekarantene tilbys gratis av kommunen.

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er nærkontakt til noen med påvist smitte kan du få utdelt selvtester ved å kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00. 

Ingen smittekarantene for øvrige nærkontakter
Smittekarantene for nærkontakter som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære den smittede ble opphevet den 13. januar.

Personene anbefales å teste seg 3 og 5 døgn etter nærkontakten, og det anbefales god symptomobservasjon i 10 døgn. Ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.

Hele pressemeldingen fra Regjeringen finner du her


 

Nytt om selvtesting og vaksinasjon

24. januar 2022

Det er ikke alle som skal kontakte lege etter positiv selvtest for covid-19. Nå kan flere av oss enkelt registrere resultatet av positive tester på egenhånd.

Vi har tilgjengelig selvtester til dem som har symptomer, eller som er nærkontakter. 

Selvtest eller også PCR?
Om du har tatt tre vaksinedoser, eller har tatt to vaksinedoser og gjennomgått Covid 19 i løpet av de tre siste månedene, er du ikke lenger anbefalt å bekrefte positiv selvtest med PCR eller annen antigen test.

Det du nå er anbefalt å gjøre ved positiv selvtest er å registrere deg selv på remin.no med egen bank id. Trenger du hjelp til registrering, kan du kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00. Koronatelefonen er for tiden ubetjent. 

Om du har primært eller sekundert immunsvikt, er mellom 0-16 år, er uvaksinert, eller bare delvaksinert, skal du fortsatt kontakte lege for å bekrefte positiv selvtest med test på legekontoret.

Om du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er nærkontakt til noen med påvist smitte kan du få utdelt selvtester ved å kontakte Rødøy kommune på telefon 75 09 80 00. 

Les mer om definisjon på nærkontakter og oppdaterte regler for korona på helsenorge.no.

Om du ønsker å teste deg til andre formål kan du selv kjøpe tester på de fleste butikker og alle apotek. Vi oppfordrer deg gjerne til å ha egne tester tilgjengelig i hjemmet.
 

Vaksinering og smitteforebygging
Rødøy kommune er for øvrig godt i rute med vaksinering. Du vil fortsatt bli kontaktet når du nærmer deg intervallet på 20 uker mellom andre og tredje dose. Ta kontakt om du har nådd intervallet uten å bli kontaktet av oss.

Så minner vi alle om at vi fortsatt er i en pandemi. For å unngå at for mange blir syke samtidig nå er det fortsatt viktig med god håndhygiene, å ha få nærkontakter, følge regjeringens anbefalinger og vær med å bryte smittekjeden.

Fortsatt god uke til dere alle!


 

Nasjonale og lokale tiltak mot korona

17. januar 2022

For tiden har vi tre personer i isolasjon med påvist smitte, og kjent smittevei. Vi har ikke mottatt informasjon om hvorvidt vi har omikron-varianten i Rødøy enda.

Vaksineringen foregår fortløpende, og alle vil bli kontaktet når de har nådd intervallet på 20 uker. Dersom du er usikker på om du har nådd intervallet, uten å bli kontaktet, oppfordres du til å kontakte oss på telefon 959 65 660, ellerPostmottak@rodoy.kommune.no.
 
Denne uken er det satt av tre dager til vaksinering. Tirsdag og onsdag i øyene, og torsdag på kontoret i Kila.
 
 
Rødøy kommune følger nasjonale råd og anbefalinger. Skoler og barnehager drives på grønt nivå, og vi har fokus på å få så normal hverdag som mulig.
 
Dette innebærer at vi som situasjonen er nå kan leie ut bassengene og samfunnshus og gymsaler, forutsatt smittevernfaglig forsvarlig drift. Kontakt rektor ved ditt anlegg for avtale, og gjeldende lokale bestemmelser.
 
Dersom den gode smittesituasjonen skulle endre seg, kan det bli aktuelt med lokale tilpasninger. Vi håper derfor at alle fortsatt bidrar til å bryte smittekjeden, med god hånd- og hostehygiene, å være hjemme om du er syk, å teste deg, og å ta vaksinene du får tilbud om.


 

To har fått påvist covid-19 i helgen

17. januar 2022

To personer har fått påvist covid-19 i helgen. Begge har vært i karantene en tid, som nærkontakter til tidligere smittet. 


 

Koronasituasjonen

12. januar 2021

Vi har to nye som er påvist smittet med Covid-19. Begge har sittet i isolasjon i påvente av svar på PCR-test, og definerte nærkontakter er i karantene.

2,9 % av Rødøys befolkning har hatt covid-19. Dette, kombinert med god oppslutning av vaksinering, gjør at immuniteten og beskyttelsen mot alvorlig sykdom stadig vokser.

Vi opplever at pågangen rundt tester eller testing har gått ned også hos oss. Vi minner om at vi har selvtester. Ta kontakt med oss på telefon 400 31 886 eller legekontoret dersom du har behov for det.

Dersom du får positiv selvtest, må du gå i isolasjon og varsle dine nærkontakter. Ta så kontakt med legekontoret for å avtale PCR-test.


 

 

Avlyst vaksinering på Rødøy onsdag

11. januar 2022

På grunn av heftig værmelding, avlyser vi planlagt vaksinering onsdag 12. januar på Rødøy. De som har time da vil enten få tilbud når vi vaksinerer fra skyssbåt 18. januar, eller på Rødøy 19. januar. Det vil også bli sendt ut personlig melding.

En påvist smittet med covid-19

10. januar 2022

En person er påvist smittet med covid-19. Etter smittesporing er det ikke definert noen nærkontakter.

Vaksinering i Rødøy

6. januar 2022

Vi er nå godt i gang med covid-vaksineringen. I løpet av uke 1 skal alle i gruppen 45-64 år, som har fått dose to med 20 ukers intervall, ha mottatt innkalling til dose tre.

Er du innenfor intervallet og ikke har hørt fra oss, ta kontakt med Ingvild 959 65 660 eller via postmottak@rodoy.kommune.no. Du kan selv sjekke når du fikk din siste vaksine på helsenorge.no.

Vaksineringen av denne gruppen vil i hovedsak foregå i uke 2.  

Etter dette vil vi fortløpende kalle inn alle i gruppen 18-44 år, så snart de har oppnådd 20 ukers intervall. Vi regner med å nå regjeringens mål om at gruppene er ferdig vaksinert innen utgangen av februar, med unntak av de som ikke har oppnådd intervallperioden.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er for sent å ta første dose, meld deg gjerne. 

Testing

Rødøy kommune utleverte tester til alle ansatte ved skoler og barnehagene, samt alle skoleelever, ved oppstart etter juleferien. Vi har ikke fått tilbakemelding om positive prøvesvar. Vi takker for innsatsen. 
 

 

Vaksinering

5. januar 2022

Øresvik og Sørfjord krets

Det vil være mulig for innbyggere i Øresvik og Sørfjord å få tatt vaksine torsdag 6. og mandag 10. januar mellom kl. 13-15 på Konsvik skole. Det er ikke nødvendig å bestille time i forkant.

For dere som skal ha dose 3, er det viktig at dere sjekker tidsintervallet på 20 uker.


 

Vaksinering og testing

30. desember 2021

I løpet av uke 1 kaller vi alle som har 20 ukers intervall inn til boosterdose av vaksine.

Innkalling vil skje per tekstmelding. Vi ber om at dere varsler oss dersom dere ikke kan møte til timen. Nummer vil stå i melding.

Vi får tilstrekkelig med doser til at vi vil overholde regjeringens mål om at alle mellom 45-65 år, som ønsker vaksine, skal ha fått et tilbud innen 15. januar. Vi vil få noen forsinkelser, som en følge av at vi har mange innbyggere som ikke har oppnådd 20 ukers intervall enda.

Tester

Kommunen har selvtester spredt i kommunen. De prioriteres slik:

 1. Ansatte i helse -og omsorgssektoren og ansatte i andre kritiske samfunnsfunksjoner.

 2. Personer med symptomer på Covid-19 (også ved utbrudd).

 3. Alle ansatte i barnehager, og alle elever og ansatte i barneskole, ungdomsskole og videregåendeskole, bør teste seg innenfor 24 timer før de går på jobb eller skole første dag etter ferien.

Ta kontakt med vår koronatelefon 918 79 698 dersom du er i prioriteringsgruppen, og har behov for en test. Vi utvider åpningstidene til kl 10-20 fra 31. desember til og med 2. januar.

Skole og barnehager vil få utdelt test ved første skole-/barnehagedag, og trenger ikke ta kontakt med oss. Det vil komme informasjon fra den enkelte enhet om hvordan dette skal organiseres.

Om du lurer på noe har helsenorge.no en egen side for publikum om koronasituasjonen. 

Godt nytt år!


 

Drop-in koronavaksinasjon – også på Rødøy

27. desember 2021

Vi minner om at det blir drop-in vaksinering i romjulen. De som kan få vaksine er alle over 18 år som ønsker å få første dose, og dem som har minst 20 uker siden de fikk andre dose.

Tirsdag 28. desember kan man møte kl 0900-1200 på helsestasjonen i underetasjen ved Alderstun omsorgssenter, eller kl 1330-1600 på Jektvik grendehus. Nå kan en også møte på Rødøy omsorgssenter onsdag 29. desember kl 1000-1100.

Man må selv logge seg inn på helsenorge.no for å få bekreftet at det har gått 20 uker, før en stiller til vaksinasjon. For å få tredje dose 28. desember må du ha fått andre dose senest 10. august, 29. desember gir andre dose senest 11. august.


 

En har fått påvist covid-19

24. desember 2021

En person fikk påvist covid-19 i går. Vedkommende er i isolasjon. Smittesporing er gjennomført, og nærkontakter er i karantene.


 

Koronavaksinasjon i romjulen

21. desember 2021. Artikkelen er oppdatert 23. desember med mer presis info om datoer for vaksineintervall.

Vi arrangerer drop-in vaksinering i romjulen. De som kan få vaksine er alle over 18 år som ønsker å få første dose, og dem som har minst 20 uker siden de fikk andre dose.

Møt opp tirsdag 28. desember kl 0900-1200 på helsestasjonen i underetasjen ved Alderstun omsorgssenter, eller kl 1330-1600 på Jektvik grendehus. Vi forsøker å arrangere tilsvarende ved Rødøy omsorgssenter, og kommer tilbake med mer informasjon om dette. 

Den enkelte må selv logge seg inn på helsenorge.no for å få bekreftet at det har gått 20 uker, før en stiller til vaksinasjon. For å få tredje dose 28. desember må du ha fått andre dose senest 10. august.

På helsenorge.no finner du også informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset. De har informasjonstelefon 815 55 015, og en egen chat.

Vår koronatelefon har nummer 918 79 698. Den er åpen hverdager mellom 0800-1530. Vi svarer på spørsmål som gjelder karantene og isoleringsbestemmelser, selvtester fra kommunen, smitte og smittesporing.

Utover å ta imot tilbud om vaksinasjon, så minner vi om at ditt bidrag er viktig for å bidra til å bryte smittekjeden:

 • Ha god hånd- og hostehygiene
 • Hold deg hjemme, og test deg, om du er syk
 • Hold distanse til andre, og begrens antall nærkontakter


 

En ny har fått påvist korona

15. desember 2021

Vi har en som fikk påvist smitte i går. Smittesporing er gjennomført, og nærkontakter følges opp. 


 

Nye nasjonale koronaregler innføres fra natt til onsdag

14. desember 2021

Regjeringen strammer inn på arrangementer og uteliv for voksne, kulturlivet og på organiserte fritidsaktiviteter.

Det innføres skjenkestopp. Alle barne- og ungdomsskoler og barnehager skal drives på gult nivå. Videregående skoler og voksenopplæring skal ha rødt nivå. Det innføres felles regler for isolasjon og smittekarantene, uavhengig av virusvariant. Det blir også utvidet bruk av munnbind, og sterkere føringer for bruk av hjemmekontor.

Rødøy kommune følger alle de nasjonale reglene og anbefalingene. Dette innebærer at gymsaler og treningsrom stenges for voksne, og garderober stenges for dusjing. Skoler og barnehager åpner på gult nivå torsdag. Alle ansatte som kan ha hjemmekontor vil ha det. Derfor stenges også rådhuset og andre kommunale kontorer for besøkende, uten særskilt avtale.

Vaksinasjon

Angående vaksinasjon så har vi svært god vaksinasjonsgrad i Rødøy. Vi har kapasitet og tilgang på vaksinedoser til å følge opp anbefalingene om at prioriterte grupper vil bli vaksinert raskt. Prioriterte grupper er aldersgruppene 65 år og oppover, mennesker med nedsatt immunforsvar, helsepersonell, og nå også lærere. Videre følger alle over 45 år.

Vi må samtidig følge de intervallene som er forutsatt mellom vaksinedose to og tre, som nå er redusert til fire og en halv måned. De av dere som er født i 1976 eller tidligere, og ønsker vaksine, kan allerede nå sende epost til: postmottak@rodoy.kommune.no, eller tekstmelding til 959 65 660 eller 400 31 886. Meldingen må inneholde fødselsdato, navn og telefonnummer eller e-postadresse.

Koronatelefonen

har nummer 918 79 698. Den er åpen hverdager mellom 0800-1530. Vi svarer på spørsmål som gjelder karantene og isoleringsbestemmelser, selvtester av kommunen, smitte og smittesporing.

Rødøy kommune gir tester til personer med luftveisinfeksjoner, nærkontakter av påvist smittet og personer i innreisekarantene. Andre må kjøpe gjennom butikker eller apotek.

Følg også med på helsenorge.no. for oppdatert informasjon. De har også informasjonstelefon 815 55 015, og en egen chat.

Så minner vi om at ditt bidrag er viktig for å bidra til å bryte smittekjeden:

 • Vaksiner deg når du får tilbud
 • Ha god hånd- og hosehygiene
 • Hold deg hjemme, og test deg, om du er syk
 • Hold distanse til andre, og begrens antall nærkontakter 

Alderstun omsorgssenter åpent for besøk igjen

13. desember 2021

Alderstun er nå åpen for besøkende igjen, og tilbake i normal drift, etter at alle tester rundt Covid- 19 er kommet tilbake med negative svar.


 

To påvist smittet med covid-19

11. desember 2021

To personer i Rødøy fikk påvist smitte i går. De er i samme smitteklynge, og har vært i karantene over tid, men er uten tilknytning til Alderstun omsorgssenter. 

Alderstun holdes fremdles stengt for besøkende, i påvente av prøvesvar.


 

God smittesituasjon

10. desember 2021

Vi har ikke påvist nye smittede med covid-19 i Rødøy, og ingen er lenger i isolasjon.

Alderstun omsorgssenter holder fortsatt stengt for besøkende, i påvente av prøvesvar. 


 

Nye nasjonale smitteverntiltak

8. desember 2021

Nye nasjonale smitteverntiltak for å beholde kontrollen over koronapandemien gjelder fra midnatt. Dette er blant annet

 • Hold 1 meters avstand til andre enn de du bor med
 • Du bør ikke ha fler enn 10 gjester i hjemmet
 • Du bør begrense antall nærkontakter.

Det innebærer at det gjelder nye råd og anbefalinger om avstand og sosial kontakt, organiserte fritidsaktiviteter, skole, barnehage og SFO og arbeidsliv. Det gjelder også nye forskriftsfestete tiltak for arrangementer og sammenkomster, serveringssteder, smittevernfaglig forsvarlig drift, munnbind, hjemmekontor og karantene.

Rødøy kommune følger opp alle de nasjonale tiltakene.


 

Åpen coronatelefon

8. desember 2021

Koronatelefon - telefonnummer 918 79 698

Fra i dag 8. desember har vi åpnet koronatelefon.

Telefonen er åpen hverdager mellom 08-1530. Vi svarer på spørsmål vedrørende karantene og isoleringsbestemmelser, selvtester av kommunen, smitte og smittesporing.

Rødøy kommune gir tester til personer med luftveisinfeksjoner, nærkontakter av påvist smittet og personer i innreisekarantene.

Andre må kjøpe gjennom butikker eller apotek. 


 

Covid-19 påvist

6. desember 2021

Rødøy kommune har en som er bekreftet smittet med covid-19. Vedkommende har nærkontakter tilknyttet Alderstun omsorgssenter. 

Smittet person er i isolasjon. Nærkontakter er testet med PCR, og sitter i karantene i påvente av prøvesvar.

Alderstun vil være stengt for besøkende inntil prøvesvar foreligger.

Vi er ferdig med vaksineringen av dose tre på omsorgssenteret, og vi har høy vaksinasjonsrate både blant beboere og ansatte.

For besøkende til Rødøy rådhus og andre kommunale kontorer, ber vi om at møter avtales på forhånd. Dette fordi vi har oppfordret alle ansatte som kan ha hjemmekontor om å ha det, i tråd med nasjonale anbefalinger.


 

Covid-19 informasjon

27. november 2021

Smittetrykket øker rundt oss. Det fortsatt er viktig med god hånd- og hostehygiene. Har du symptomer, hold deg hjemme, og ha lav terskel for å teste deg.

2021-11-17-bokmal-flytskjema-symptomer-h-2021.jpg - Klikk for stort bilde

Smitte og symptomer på Covid -19 for fullvaksinerte

FHI skriver at koronavaksinene er veldig gode på å beskytte deg mot å bli smittet og å bli alvorlig syk, men de beskytter ikke fullstendig og fullvaksinerte kan også bli smittet.  – De fleste fullvaksinerte vil ikke få symptomer ved smitte med koronaviruset. Blant de som får symptomer, så vil det for mange dreie seg om milde forkjølelsessymptomer som nysing, hodepine, rennende nese, vondt i halsen eller hoste. Det hele kan også starte med at de ikke føler seg i form og har vondt i kroppen.

Skjema for hva du skal gjøre dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.

Vi har selvtester. Ta kontakt med smittesporing på telefon 400 31 886 eller 959 65 660 for informasjon om hvor du kan hente tester.

FHI informerer om hvem som skal teste seg, og karantene- og isolasjonsregler, og nye innreiseregler

Rødøy kommune gir gratis tester til definerte nærkontakter av påvist smittet, og folk med luftveissymptomer. Det er viktig at du ved positiv test går i isolasjon og kontakter legekontoret eller legevakt  innen 24 timer, slik at du får tatt PCR test.

Helsedirektoratet om innreiseregistreringsskjema og test ved ankomst for innreise til Norge.

Dersom du skal ut å reise og har behov for ditt korona sertifikat, ber vi deg undersøke at dine helseopplysninger er riktige før du reiser. Ta kontakt med oss dersom det er behov for endringer.

Vaksine

Vi er nå kommet godt i gang med vaksinering av dose tre til befolkningen i aldersgruppene fra 65 og oppover, mennesker med nedsatt immunforsvar, og helsepersonell. Vi beregner å være ferdig i løpet av uke 50 med disse.

Vi minner om at de av dere som er født mellom 1952 og 1956 og ønsker vaksine, kan sende epost til: postmottak@rodoy.kommune.no, eller tekstmelding til 959 65 660 eller 400 31 886. Meldingen må inneholde fødselsdato, navn og telefonnummer eller e-postadresse.


Nye nasjonale koronatiltak

12. november 2021, oppdatert med tanke på tidsintervall 15. november.

De viktigste rådene er å teste deg og holde deg hjemme når du er syk, vaske hendene ofte, og å vaksinere deg. Regjeringen har også lansert flere nye nasjonale tiltak for å hidre smitteøkning.

Tiltakene innebærer at:

 • uvaksinerte nærkontakter får plikt til å teste seg 
 • uvaksinert helsepersonell bør testes og bruke munnbind
 • det legges til rette for mer bruk av koronasertifikat

I Rødøy har vi høy andel vaksinerte i den voksne befolkningen, og blant helsepersonell. For tiden har vi ingen lokal smitte, og ingen lokale tiltak. Vi følger opp regjeringens anbefalinger. Les pressemeldingen om lokale tiltak her.

Vi har god tilgang på selvtester. Ta kontakt med legekontor eller smittesporing dersom det er behov for testing.

Vaksinasjon av 65 år og eldre

Vi planlegger at alle innbyggere født i 1956 eller tidligere skal ha fått tilbud om vaksine, eller fått bestilt time til vaksinering i løpet av uke 50.

Kommunen vil kontakte alle født til og med 1951 per telefon for avtale om vaksinering.

De av dere som er født mellom 1952 og 1956 og ønsker vaksine, kan sende epost til: postmottak@rodoy.kommune.no, eller tekstmelding til 959 65 660 eller 400 31 886.Meldingen må inneholde fødselsdato, navn og telefonnummer eller e-postadresse. 

Det må ha gått minst seks måneder siden andre dose, før vaksinering med tredje dose vil ha maksimal effekt 

Vi vil vaksinere følgende dager:

 • Rødøya: 24/11, 1/12 og 8/12
 • Kila: 22/11            
 • Øresvik/Sørfjord: 1/12      
 • Jektvik:  7/12      

Vi vil ha oppsamlingsdager, men håper å få vaksinert flest mulig på disse dagene.

Vaksinering av aldersgruppen 64-18 år

Vi beregner oppstart i vaksinering i løpet av januar 2022, i tråd med regjereingens plan.

Det vil bli den enkeltes ansvar å ta kontakt med legetjenesten, dersom en ønsker vaksine. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon når det nærmer seg oppstart. Nå ber vi om at ingen i denne gruppen tar kontakt før vi legger ut nærmere informasjon.

 

Smittevernråd og tilgang på selvtester

2. november 2021

Det er økende smitte rundt oss og vi vil minne om FHIs Smittevernråd. Vi har selvtester, ta kontakt med legetjenesten ved behov. Selvtester kan i hovedsak brukes ved:

 • Milde symptomer (ved negativt resultat og vedvarende symptomer kan testen gjentas)
 • Testing av nærkontakter
 • Smitteutbrudd
 • Målrettet jevnlig testing
 

Oppfriskningsdose til alle over 65 år

8. oktober 2021

Vi vil nå starte covid-19 vaksinering med dose tre til alle over 65 år. Les mer om bakgrunn og prioriteringer regjerningens pressemelding

Vaksineringen vil starte tidligst i uke 44.

Du trenger ikke å melde deg til vaksinering, vi vil kontakte deg så snart det er din tur.

Se egen artikkel om årets influensavaksinering som vil starte 20. oktober. 


 

Normal hverdag med økt beredskap

24. september 2021

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september kl. 1600. 

–Kortversjonen er at nå kan vi leve som normalt, sier statsministeren. Vi beholder rådene om god hånd- og hostehygiene, og å holde oss hjemme hvis vi er syke. Trafikklysmodellen for skoler og barnehager videreføres.

Vi i Rødøy kommune ser frem til en mer normal hverdag. Dere vil nå kunne avtale møter ved kommunens kontorer, og møteplasser vil kunne åpne igjen. Det vil komme færre oppdateringer om korona fra oss, men vi vil selvsagt informere om det skjer endringer av betydning, eller vi må innføre ekstra smitteverntiltak. Vi opprettholder en høy beredskap, så vi er klare dersom situasjonen skulle endre seg lokalt eller nasjonalt.

En stor takk til alle dere som har bidratt til å holde smitten på et lavest mulig nivå her i Rødøy, gjennom det siste halvannet året.

Ha en fortsatt fin høst!


 

En person har påvist covid-19

19. september 2021

En person i Rødøy har fått påvist covid-19 i dag, og er i isolasjon. Smittevei er kjent. Smittesporing og testing pågår. 

Det er for tiden ingen andre i isolasjon på grunn av covid-19 i kommunen.Mulig eksponering

10. september 2021

FHI informerer passasjerer på følgende ruter om mulig eksponering av covid-19. 

 • 2. september:  Regine Norman; Bodø-Sandnessjøen, avgang kl. 16:15
 • 2.september:  MS Gjerøy; Rødøya-Myken, avgang kl. 19.25

Smitterisikoen anses som lav, men FHI ber passasjerer være oppmerksomme, og teste seg ved symptomer. 

FHI: koronavirus og covid-19 på fly, skip, tog og buss.


 

En ny smittet

9. september 2021

Det ble i går registrert en ny smittet av covid-19, som oppholder seg i Rødøy kommune. Vedkommende er i isolasjon. Smittesporing er gjennomført, og det er ikke identifisert nærkontakter.


 

Vaksine og covid-19 oppdatering

6. september 2021

Vi nærmer oss slutten av vaksineringen. Ved siste oppdatering har 70 % av befolkningen fått første dose, og 54 % er fullvaksinert. 

Vi starter nå vaksinering i gruppen 12-15 år – se nedenfor.

Per i dag har vi ingen smittet i kommunen. En person er i isolasjon i annen kommune, i påvente av prøvesvar. Det er gjennomført smittesporing, og ikke meldt om nærkontakter i kommunen.


 

Vaksinering av aldersgruppen 12-15 år

6. september 2021

I løpet av uke 37 vil vi gå i gang med vaksinering av aldersgruppen 12-15 år (fylte 12år). Føringene nå er at denne gruppen skal ha en dose.

Vi organiserer dette som skolevaksinering. For å kunne gjennomføre dette mest effektivt vil elever fra Nordnesøy, Gjerøy og Rødøy bli satt på Rødøy skole onsdag 15. sepeember. Tidene vil bli tilpasset MS Gjerøy og skoleskyss. Elever ved Jektvik, Tjongsfjord og Øresvik, vil få satt vaksine på sine respektive skoler. Vi vil her komme tilbake til nærmere dato i løpet av uken.

Hvis du ønsker at ditt barn skal få vaksine send SMS til helsesykepleier Ingvild Telnes på 959 65 660, der du skriver ditt barns navn, innen fredag 10. september. 

I tillegg må du sørge for at samtykke- og egenerklæringen er utfylt og signert. Disse skal tas med på vaksineringsdagen.

Mer informasjon om vaksinen og vaksineringen finner dere på FHIs hjemmesider.

Status for smitte og vaksinering

27. august 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde Vi hadde en person med påvist smitte i forrige i uke. Definerte nærkontakter har testet negativt, og vi anser situasjonen som avklart.

Endelig ble det fortgang i vaksineringen her i Rødøy, Dersom alt går etter planen vil vi være ferdig med å vaksinere andre dose i løpet av uke 37. Totalt har 73 % av befolkningen fått første dose, og 54 % er fullvaksinert.  Vi har omtrent fire ukers intervall mellom første og andre dose.

Det er fortsatt ikke for sent å melde seg. For at vi skal slippe å kassere doser, ber vi om at folk melder seg til første dose i løpet av mandag 30. august.  Send e-post til postmottak@rodoy.kommune.no, eller tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Det er åpnet for at personer født i 2004 og 2005 får vaksine. De vil få tilbud gjennom sine studiested. Dersom du er født i 2004-2005 og ikke har tilknytning med en skole eller lignende, ta kontakt så vil du få tilbud gjennom kommunen.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 98 % fått første dose og 76 % er fullvaksinert. 

 • I gruppe 9, personer i aldersgruppen 45-54 år, har 92 % fått første dose og 77 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 10, personer i aldergruppen 40-44 år og 18-24 år har 97 % fått første dose og 24 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 11, personer i aldersgruppen 25-39 år har 72 % fått første dose og 6 % er fullvaksinert.

 

En påvist smittet med covid-19

18. august 2021

En person i Rødøy har fått påvist covid-19. Vedkommende er i isolasjon. Smitten skjedde utenfor kommunen, og smittekilden er kjent. Smittesporing pågår. 


Vi ønsker alle velkommen tilbake fra sommerferie, og elever lykke til med nytt skoleår!

16. august 2021

2021_08_13_nasjonale-tiltak_16-9.jpg - Klikk for stort bilde

Dessverre ser vi at smittetallene i landet er stigende. Derfor anbefaler i alle å ha lav terskel for å teste seg. Vi har god tekstkapasitet. 

Så minner vi om ditt viktige bidra til smittevern: vask hendene, hold avstand, hold deg hjemme og test deg om du er syk.

Tidsintervallet mellom vaksinedose en og to blir kortere enn tidligere varslet. Du kan derfor bli kontaktet av oss for time til dose to raskere enn først antatt. 


 

Vaksineinformasjon – unge i målgruppen bes melde seg

6. august 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 61 % av befolkningen fått første dose, og 36 % er fullvaksinert.   

Vi får nå tildelt vaksiner nok til at vi fortløpende kan vaksinere alle som har meldt seg og har sendt ut innkalling til alle, samt de som skal ha dose 2 i løpet av de nærmeste ukene. Det må gå 28 dager fra du har fått dose 1, så lenge vi får Pfizer, så dersom du har fått dose 1 etter uke 28 avventer vi litt med innkallingen.

Det er fortsatt viktig at alle som ønsker vaksine melder seg nå, uavhengig om de ikke kan ta vaksinen i løpet av disse ukene. Dette er viktig for vår videre planlegging, og for rapportering til FHI.

Vi oppfordrer særlig ungdommer i alderen 18-24 år (født 2003 eller tidligere) til å melde seg så snart som mulig. Det vil komme ordninger som tilrettelegger for at dere kan ta andre dose i kommunen hvor dere studerer eller arbeider. 

Meld deg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no, eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 96 % fått første dose og 19 % er fullvaksinert. 

 • I gruppe 9, personer i aldersgruppen 45-54 år, har 86 % fått første dose og 31 % er fullvaksinert

 • I gruppe 10, personer i aldergruppen 40-44 år og 18-24 år har 58 % fått første dose.

 • I gruppe 11, personer i aldersgruppen 25-39 år har 65 % fått første dose.

Kortere tidsintervall mellom vaksinedose en og to

2. august 2021

FHI har åpnet opp for at vi kan ha kortere intervall mellom vaksinedose en og to, ettersom vi nå ligger godt an med antall vaksiner tilgjengelig. Det innebærer at de som har fått første dose, nå vil få andre dose raskere enn tidligere antatt, muligens etter syv uker. De som har ventet lengst får først. En vi bli kontaktet per SMS for time til andre vaksinering, og behøver ikke å kontakte oss om dette. 

Vi minner igjen om at vi ønsker at alle i risikogruppene 8 til 11 – alle født fra 1957 til og med 2003 – som enda ikke har fått tilbud om time til vaksinedose en, kontakter oss per e-post til postmottak@rodoy.kommune.no, eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

 

Ungdommer og etternølere – meld dere til vaksinering

31. juli 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Artikkelen er oppdatert 2. august med tanke på definisjon av ungdommer. 

Totalt har nå 58 % av befolkningen fått første dose, og 35 % er fullvaksinert.   

I uke 30 og 31 får hele 258 doser til sammen.

Det innebærer at vi kan tilby vaksine alle som har meldt seg i målgruppene, i løpet av uke 31. Det er derfor viktig at alle som ønsker vaksine melder seg nå, uavhengig om de ikke kan ta vaksinen i løpet av disse ukene. Dette er viktig for vår videre planlegging, og for rapportering til FHI.

Vi oppfordrer særlig ungdommer i alderen 18-24 år (født 2003 eller tidligere) til å melde seg så snart som mulig. Det vil komme ordninger som tilrettelegger for at dere kan a andre dose i kommunen hvor dere studerer eller arbeider. 

Meld deg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no, eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 95 % fått første dose og 11 % er fullvaksinert. 

 • I gruppe 9, personer i aldersgruppen 45-54 år, har 81% fått første dose og 31 % er fullvaksinert

 • I gruppe 10, personer i aldergruppen 40-44 år og 18-24 år har 41 % fått første dose.

 • I gruppe 11, personer i aldersgruppen 25-39 år har 43 % fått første dose.


 

Alle som ønsker vaksine bør melde seg nå

26. juli 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 48 % av befolkningen fått første dose, og 29 % er fullvaksinert.   

I uke 30 og 31 får hele 258 doser til sammen.

Det innebærer at vi vil være ferdige med alle som har meldt seg i løpet av uke 31. Det er derfor viktig at alle som ønsker vaksine melder seg nå, uavhengig om de ikke kan ta vaksinen i løpet av disse ukene. Dette er viktig for vår videre planlegging, og for rapportering til FHI.

Meld deg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no, eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I gruppene 4-7, personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 96 % fått første dose og 62 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 91 % fått første dose og 11 % er fullvaksinert. 

 • I gruppe 9, personer i aldersgruppen 45-54 år, har 61% fått første dose og 27% er fullvaksinert

 • I gruppe 10, personer i aldergruppen 40-44 år og 18-24 år har 4% fått første dose.

 • I gruppe 11, personer i aldersgruppen 25-39 år har vi oppstart i løpet av denne uken.

I tillegg er 80 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 47 % er fullvaksinert.

 

Vaksinering - status

9. juli 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 43 % av befolkningen fått første dose, og 26 % er fullvaksinert.   

I uke 28 får vi 30 doser, hvor 24 går til revaksinering.

I uke 29 får vi 60 doser.

Vi ber om at alle som ønsker vaksine i gruppene ni til 11 melder seg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år har 99 % fått første dose, og 84 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-7, personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 95 % fått første dose og 40 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 83 % fått første dose. 

I tillegg er 65 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 39 % er fullvaksinert.


 

Vaksinering – status

25. juni 2021

Vaksinestatus risikogrupper kopi.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 38 % av befolkningen fått første dose, og 23 % av befolkningen er fullvaksinert. Vi har hatt en forsinkelse på revaksinering i ule 25, men vi være ajour i løpet av uke 26.

I uke 26 får vi 54 doser, hvor alle går til første dose. Vi fortsetter vaksineringen i gruppe 8, og starter i gruppe 9 som er folk i alderen 45-54 år.   

I uke 27 får vi 36 doser, hvor alle går til andre dose. 

Vi ber om at alle som ønsker vaksine i gruppene ni til 11 melder seg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år 99 % fått første dose, og 70 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-7, personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 95 % fått første dose og 15 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år, har 56 % fått første dose. 

I tillegg er 56 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 38 % er fullvaksinert.

 

Vaksinering – nye grupper

18. juni 2021

Vaksinestatus risikogrupper kopi.jpg - Klikk for stort bilde Totalt har nå 34 % av befolkningen fått første dose, og 22 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 25 får vi hele 60 doser, hvor 18 går til revaksinering og 42 går til første dose. Vi starter vaksineringen i gruppe 8 som er personer mellom 55- 64 år (født mellom 1957 og 1966), uten underliggende sykdommer.   

I uke 26 får vi 54 doser, hvor alle går til første dose. 

Vi ber om at alle som ønsker vaksine i gruppene åtte til 11 melder seg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år 99 % fått første dose, og 65 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-7 personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 95 % fått første dose og 15 % er fullvaksinert.

 • I gruppe 8, personer i aldersgruppen 55-64 år har, vi vaksinert 29 %. 

I tillegg er 52 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 34 % er fullvaksinert.


 

Meld deg til vaksinering!

14. juni 2021

I uke 25 starter vi vaksinering av gruppe 8. Det er de mellom 64 og 55 år (født mellom 1957-1966) uten underforliggende årsaker.

Dersom du ønsker vaksine og enda ikke har meldt deg, må du melde deg så snart som mulig. Send mail til postmottak@rodoy.kommune.no eller tekstmelding til 400 31 886. Meldingen må inneholde navn, fødselsår, kontaktinfo og krets.


 

Vaksinering – status

11. juni 2021

Vaksinestatus risikogrupper kopi.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 32 % av befolkningen fått første dose, og 20 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 24 får vi 48 doser, hvor 18 går til revaksinering og 30 går til første dose. 

I uke 25 får vi 60 doser, hvor 18 går til revaksinering, og 42 går til første dose. Vi vil da starte vaksineringen i gruppe 8 som er personer mellom 55- 64 år (født mellom 1957 og 1966), uten underliggende sykdommer.  

Vi ber derfor om at alle som ønsker vaksine i denne gruppen melder seg snarest til postmottak@rodoy.kommune.no eller på tekstmelding til mobil 400 31 886. Oppgi fødselsår, kontaktinformasjon og krets. 

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år 99 % fått første dose, og 56 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-7 personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 74 % fått første dose og 15 % er fullvaksinert.

 • Gruppene 8-11 har vi ikke startet med enda. 

I tillegg er 50 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 33 % er fullvaksinert.

 

Vaksinering – status

4. juni 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 30 % av befolkningen fått første dose, og 18 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 23 får vi 30 doser, hvor 30 går til revaksinering og 18 går til første dose. Disse vil bli distribuert i Værangfjord, Tjongsfjord og Rødøy.

I uke 24 får vi 48 doser, hvor 30 går til revaksinering.  

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • Vi er vi ferdige med vaksineringen i risikogruppe 1 og 2, som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre. 

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år, er vi ferdig med første dose, og 90 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år 99 % fått første dose, og 42 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-7 personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 54 % fått første dose og 13 % er fullvaksinert.

 • I tillegg er 49 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 31 % er fullvaksinert.


 

Vaksinering – vi øker takten

28. mai 2021

Vaksinestatus risikogrupper.jpg - Klikk for stort bilde

Totalt har nå 28 % av befolkningen fått første dose, og 15 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 22 får vi 60 doser, hvor 36 går til revaksinering og 24 går til første dose. Vi vil vaksinere på Selsøyvik, Sundøy, Rødøy, Værangfjord og Tjongsfjord.

I uke 23 får vi 48 doser, hvor 30 går til revaksinering og 18 går til første dose. Disse vil bli distribuert i Værangfjord og Tjongsfjord.

Hvem gjenstår? Se illustrasjonen som viser status for risikogruppene definert av FHI.

 • Vi er vi ferdige med vaksineringen i risikogruppe 1 og 2, som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år, er vi ferdig med første dose, og det gjenstår 84 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år 92 % fått første dose, og 30% er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-9 personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 42 % fått første dose og 10 % er fullvaksinert.

 • I tillegg er 45% av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 30 % er fullvaksinert.


 

Grønt nivå i barnehager og skoler

27. mai 2021

Regjeringen har åpnet for grønt nivå i barnehager og skoler dersom smittesituasjonen tillater det. Situasjonen i Rødøy anses å være slik at grønt nivå kan gjennomføres fra i dag, 27. mai. Dette betyr 

for barnehagene

 • Ingen syke skal møte i barnehagen
 • God hygiene
 • Unngå fysisk kontakt mellom ansatte (håndhilsning og klemming)
 • Vanlig organisering av avdelinger
 • Planlegg for normal barnehagehverdag

for skolene

 • Ingen syke skal møte på skolen
 • God hygiene
 • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
 • Vanlig organisering av skoleklasser og skolehverdag

Barnehager og skoler er klare til å gå over til gult eller rødt nivå dersom situasjon skulle endre seg.

Ønsker du vaksine? Da må du registrere deg

27. mai 2021

Dersom du er mellom 18 og 64 år og ønsker covid-19 vaksine, må du registrere deg.

Det kan du gjøre ved å ringe eller sende melding til telefon 400 31 886, eller til postmottak@rodoy.kommune.no Ta med navn, mobilnummer/e-postadresse og hvilken krets du bor i.

Dersom du allerede har registrert deg, eller har fått brev om at du er vurdert i risikogruppen, behøver du ikke å registrere deg.

Det er ingen grunn til å vente med registreringen. Vi er i full gang med planlegging for vaksinasjon av befolkning som ikke er i risikogruppene, og det vil lette vårt arbeid dersom vi har registrert de fleste som ønsker vaksine så snart som mulig.

Vaksinering – økning i antall doser

21. mai 2021

Totalt har nå 23,6 % av befolkningen fått første dose, og 12% av befolkningen er fullvaksinert. 

Vi har god kapasitet, og vaksinerer fortløpende når vi får de ukentlige leveransene. Om to uker vil vi få en større leveranse, som vil jevne ut at vi en periode har mottatt noe færre per innbygger enn regionen.  

I uke 21 får vi til sammen 78 doser, hvor 36 går til revaksinering og 42 går til første dose. Dersom alt går etter planen, vi vil da ha vaksinert oss ferdig med første dose i risikogruppe 4, aldersgruppen 65-74 år, i alle kretser. 

I uke 22 får vi 60 doser, 36 doser til revaksinering og 24 går til dose 1.

Når vi er ferdig med gruppe 4, vil vi vaksinere gruppe 4-9, som er personer mellom 18-64 med underliggende sykdommer. Dette skjer fortløpende etterhvert som vi er i kretsene. 

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre, har nå 97 % fått første dose og 97 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år, har 99 % av befolkningen fått første dose, og 70 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år, har 73 % fått første dose, og 16 % er fullvaksinert.

 • I gruppene 4-9 som er personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 15 % fått første dose og 4 % er fullvaksinert. 

 • 45 % av kritisk helsepersonell er vaksinert med første dose, og 25 % er fullvaksinert.

 

 

Vaksinering – status

7. mai 2021

Totalt har nå 22,6 % av befolkningen fått første dose, og 9% av befolkningen er fullvaksinert. Vi har god kapasitet, og setter alle doser så snart vi mottar dem. 

I uke 19 får vi 24 doser, hvor 12 går til revaksinering i Værangfjord, og 12 nye doser blir satt på Rødøya. I uke 20 får vi 30 doser, samtlige går til andre dose.

Hvem som har blitt vaksinert hittil:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre, er 97 % fullvaksinert.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år, har 98 % fått første dose, og 55 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år, har 69 % fått første dose, og 4,5 % er fullvaksinert.

 • I gruppen personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 12,5 % fått første dose og 4 % er fullviksinert. 

 • 41% av kritisk helsepersonell er vaksinert med første dose, og 19,3 % er fullvaksinert.


   

Vaksineringen går fremover

30. april 2021

Totalt har nå 21 % av befolkningen fått første dose, og 7% av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 18 får vi 36 doser, hvor 18 går til andre dose. Disse vil bli satt i Sørfjord, Øresvik, Melfjord, Rødøy og Værangfjord. I uke 19 får vi 24 doser, hvor 12 går til andre dose.

Hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 97 % fått første dose og 80 % er fullvaksinert.
 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 98% av befolkningen fått første dose, og 44 % er fullvaksinert.
 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 64 % fått første dose, og 4 % er fullvaksinert.
 • 40% av kritisk helsepersonell er vaksinert med første dose, og 17 % er fullvaksinert.


 

På tide å melde seg for vaksinering

23. april 2021

Dersom du ikke er i risikogruppe, men ønsker vaksine når den blir tilgjengelig for flere kan du sende mail til: postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi epost og telefonnummer, så kontakter vi deg når du får tilbud om vaksine. Det kan fremdeles ta tid.  

Vaksineringen går fremdeles fint – vi setter alle doser så snart vi mottar dem. Totalt har nå 18,5 % av befolkningen fått første dose, og 6,5% av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 17 har vi fått flere doser enn tidligere varslet. Vi får 42 doser som vil bli vaksinert i gruppe 3 og 4, 12 til revaksinering, fordelt i Tjongsfjord og Værangfjord. I uke 18 får vi 36 doser. 

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 97 % fått første dose og 80 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 96% av befolkningen fått første dose, og 43 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 48 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

Dessuten er 37 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 13 % er fullvaksinert

Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i annen kommune enn Rødøy og Lurøy, skal du vaksineres hos oss. 

For at du skal kunne få tilbudet må vi bekreftelse  fra din fastlege. Bekreftelsen kan du eller ditt fastlegekontor sende til:

Kommunelegen i Rødøy
Skolebakken 100
8186 Tjongsforden. 

Ved spørsmål, ta kontakt på telefon 400 31 886. 

 

 

Status og fremdrift vaksinering

16. april 2021

Totalt har nå 15 % av befolkningen fått første dose, og 6,5% av befolkningen er fullvaksinert. Vi setter alle doser så snart vi mottar dem.  

I uke 16 får vi  36 doser som vi vil bruke til å vaksinere i gruppe 3 og 4. Disse vil bli distribuert på Rødøya, Sundøya og Selsøyvik, og i  Tjongsfjord og Værangfjord.

I uke 17 får vi 24 doser. 12 vil bli brukt til andre dose og 12 vil bli distribuert til gruppe 3 og 4 i Tjongsfjord og Værangfjord for første gangs vaksinering.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 97 % fått første dose og 80 % er fullvaksinert. 

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 88% av befolkningen fått første dose, og 43 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 30 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • 30 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 13 % er fullvaksinert.

Gruppene vi henviser til og følger, er FHIs prioriteringsrekkefølge av risikogruppene

Vaksinering fremover

Dersom du ikke er i risikogruppe, men ønsker vaksine når den blir tilgjengelig for flere ber vi om at du sender epost til postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi epost og telefonnummer, så kontakter vi deg når du får tilbud om vaksine.

Det kan fremdeles ta tid, men vi ønsker å sette opp listene for å kunne planlegge for massevaksinering når den tid kommer, og for å kunne ha reserveliste når vi kommer nedover i prioriteringslistene. 

Bor du i Rødøy, men har fastlege i annen kommune enn Rødøy og Lurøy?

Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i annen kommune enn Rødøy og Lurøy, skal du vaksineres hos oss. 

For at du skal kunne få tilbudet må vi bekreftelse  fra din fastlege. Bekreftelsen kan du eller ditt fastlegekontor sende til

Kommunelegen i Rødøy
Skolebakken 100
8186 Tjongsforden. 

Ved spørsmål, ta kontakt på telefon 400 31 886.

Bor du i Rødøy og har fastlege Lurøy?

Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i Lurøy, skal du vaksineres i Lurøy. Du vil bli kontaktet av Lurøy legekontor per SMS, med tilbud om vaksine mot Covid-19.

Nye nasjonale tiltak, og lokale tilpasninger

14. april 2021

Fredag denne uken starter gjenåpningen for store deler av Norge. Første trinn i regjeringens gjenåpningsplan går ut på å reversere de nasjonale tiltakene som ble innført før påske.

På regjeringen.no kan du se alle de nasjonale tiltakene som gjelder fra og med 16. april.

De nye tiltakene innebærer små endringer lokalt i Rødøy. Vi er tilbake på slik situasjonen var før de strengere tiltakene ble innført før påske.

Idrettsanlegg og samfunnshus kan brukes innenfor nasjonale regler, og med forbehold om renhold. Ansatte vil være på hjemmekontor så langt som mulig, og rådhuset med NAV-kontorer stengt for besøkende uten særskilt avtale. 


 

Status vaksinering og info til deg som har fastlege i annen kommune

9. april, oppdatert 12. april 2021

Vaksineringen går fremdeles så raskt det kan – vi setter alle doser så snart vi mottar dem. Totalt har nå 12 % av befolkningen fått første dose og 6,5 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 15 får vil vi få 36 doser. Disse vil bli distribuert på Gjerøy, i Øresvik og i Tjongsfjord. Vi vil vaksinere i gruppe 3, og av praktiske hensyn bevege oss ned til gruppe 4 i enkelte av kretsene.

I uke 16 får vi også 36 doser som vi kommer tilbake til distribueringen av i neste uke.

Dersom du ikke er i risikogruppe, men ønsker vaksine når den blir tilgjengelig for flere kan du sende mail til: postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi epost og telefonnummer, så kontakter vi deg når du får tilbud om vaksine. Det kan fremdeles ta tid. 

Fastlege i annen kommune enn Rødøy og Lurøy, men bor i Rødøy?
Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i annen kommune enn Rødøy og Lurøy, skal du vaksineres hos oss. 

For at du skal kunne få tilbudet må vi bekreftelse  fra din fastlege. Bekreftelsen kan du eller ditt fastlegekontor sende til

Kommunelegen i Rødøy
Skolebakken 100
8186 Tjongsforden. 

Ved spørsmål, ta kontakt på telefon 400 31 886.

Fastlege Lurøy, men bor i Rødøy?

Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i Lurøy, skal du vaksineres i Lurøy. Du vil bli kontaktet av Lurøy legekontor per SMS, med tilbud om vaksine mot Covid-19.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 97 % fått første dose og 80 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 70% av befolkningen fått første dose, og 43 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 21 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 22% av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 13 % er fullvaksinert.


 

Regionale tiltak utgår – nasjonale tiltak vil gjelde

9. april 2021

Smittesituasjonen har bedret seg i vår region. De regionale forskriftene som ble innført for Bodø og Salten-kommunene opphører derfor søndag 11. april. Fra mandag 12. april kl. 00 er det nasjonale smitteverntiltak som gjelder.

Mange av påbud/forbudene går nå tilbake til å være anbefalinger, som for bruk av hjemmekontor. Ellers er det få endringer for oss i Rødøy.

Her er oversikten over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet.Tiltakene gjelder inntil videre, men det skal gjøres en ny vurdering innen 14. april.

2021_03_25_nasjonale-tiltak_16-9.jpg - Klikk for stort bilde

Status vaksinering

30. mars 2021

Vaksineringen går fremdeles fint – vi setter alle doser så snart vi mottar dem. Totalt har nå 9,6 % av befolkningen fått første dose og 6,5% av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 14 får vi 30 doser. Dersom alt går etter planen vil disse bli brukt på Rødøya, Myken, Storselsøy, Nordnesøy og til helsepersonell. I uke 15 får vil vi få 36 doser, vi kommer ut med  videre informasjon om distribuering i starten av uke 14.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 80 % fått første dose og 75 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 62% av befolkningen fått første dose, og 40 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 7 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 18% av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 14 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De får 20 % av dosene igjen fra denne uken.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan vi prioriterer, om du blir kontaktet eller må henvende deg selv, hvilken vaksinetype vi setter, og om mulige bivirkninger av vaksinen. 

Under finner du også artikler om hvilke smitteverntiltak som gjelder nasjonalt og i Rødøy nå, og hva som er regjeringens anbefalinger for påsken. 

 

 

Status vaksinering

26. mars, oppdatert 29. mars 2021

Vaksineringen går etter planen, og nå litt raskere. Totalt har nå 8,7 % av befolkningen fått første dose og 6,2 % er fullvaksinert. 

Torsdag 25. mars vaksinerte vi i risikogruppe 1-3, som omfatter beboere i sykehjem og aldersgrupper ned til 75 år, i Værangfjord, Sørfjord og Øresvik. Onsdag 31. mars får vi 18 doser, hvor seks går til revaksinering. De 12 resterende dosene vil bli satt i Værangfjord og på helsepersonell. I uke 14 får vi 30 doser. Dersom alt går etter planen vil disse bli brukt på Rødøya, Myken, Nordnesøy og til helsepersonell.

Vi setter alle vaksiner samme uke som vi mottar dem, og vi venter større leveranser i april enn vi har fått så langt.

Vi følger FHIs prioriteringsliste av alders- og risikogrupper  Vi må også ta hensyn til geografi og reiseavstand, ettersom hvert vaksineglass må brukes raskt etter at det er åpnet. Derfor hender det vi tar flere prioriterte grupper når vi først er på et sted, om det bor få folk i en gruppe i kretsen. Der det bor mange i hver gruppe, vil vi komme tilbake til kretsen i flere omganger ettersom vi blir ferdige med høyere prioriterte grupper også i andre kretser.

De som er i aldersgruppen 18-64 år, og som er i risikogruppene definert av FHI behøver ikke å kontakte oss – de vil høre fra sitt fastlegekontor for vaksinering.  Vi har gått over til seks ukers intervall mellom første og andre dose, etter anbefaling fra FHI. Dette innebærer at flere vil bli beskyttet tidligere, men at det vil ta noe lenger tid før alle er fullvasinert. 

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 80 % fått første dose og 75 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 49% av befolkningen fått første dose, og 38 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 7 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 16 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 12 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De vil få 20 % av dosene fra uke 13 igjen.

Vi vil etter hvert som vi har vaksinert risikogruppene gå i gang med å vaksinere øvrig befolkning. Vi inviterer alle i aldersgruppen 18-64 år, som ønsker vaksine, til å sette seg på liste.

Kontakt oss på e-post postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi navn, adresse og telefonnummer. Du kan også ringe på telefon 75 09 80 63 eller 75 09 88 52 mellom kl. 10-12 eller kl. 13-15 hverdager.

Rødøy er ikke direkte berørt av at AstraZeneca er stoppet, ettersom vi bare har mottatt Pfizer vaksinen Comirnaty.

All medisin som har en virkning kan ha en bivirkning. Vi vil derfor minne om at vaksinen kan gi mindre bivirkninger som smerter på stikkstedet. Etter dose to er bivirkninger som tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber også vanligere. Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

 

 

Ha en god og trygg påske!

25. mars 2021

Påskeann 4-5.jpg - Klikk for stort bilde

Vi minner om at du har minst mulig sosial kontakt nå og gjennom påsken, og at du holder god avstand til andre. Dersom du reiser mellom kommuner, følg de til enhver tid strengeste smitteverntiltakene.

Dette er regjeringens anbefalinger for påsken.

Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk, og test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet med covid-19. 

Vi har god testkapasitet. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte, tar du først kontakt med oss per telefon, så avtaler vi videre oppfølging. Dette gjelder også dersom du allerede har avtalt time. Vi ber deg også om å ha god hoste- og håndhygiene, og å bruke anviste sitteplasser på venterom. 

I helligdagene pågår testing som i helger. Bruk legevakttelefonen. Kontaktinformasjon og åpningstider ved legekontoret finner du her


 

Regjeringen innfører strengere nasjonale tiltak

23. mars 2021

Nå er tiden for å følge alle regler og anbefalinger, for å bryte smittekjeden. Hovedbudskapet er å treffe så få som mulig, for å unngå å bli smittet, eller å smitte andre.

Regjeringens nye anbefalinger og regler finner du her, sammen med rådene som gjelder for påskeferien.

Dette innebærer blant annet at Rødøy rådhus med NAV-kontoret fremdeles holdes stengt for besøkende. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller, utenom skolens aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år, er stoppet.

Den regionale forskriften som ble videreført fra 17. mars til 11. april gjelder fremdeles for Rødøy. Den er temmelig lik de nye nasjonale tiltakene, men på de områdene hvor de er ulike, skal en følge den strengeste.

Status vaksinering

18. mars 2021

Vaksineringen går etter planen i Rødøy. Totalt har nå 6,6 % av befolkningen fått første dose og 6,1% av befolkningen er fullvaksinert. 

Vi har gått over til seks ukers intervall mellom første og andre dose, etter anbefaling fra FHI. Dette innebærer at flere vil bli beskyttet tidligere, men at det vil ta noe lenger tid før alle er fullvasinert. 

Rødøy er ikke direkte berørt av at AstraZeneca er stoppet, ettersom vi bare har mottatt Pfeizer vaksinen Corminaty.

Torsdag 25. mars vil vi vaksinere risikogruppe 1-3 i Værangfjord, Sørfjord og Øresvik. De som får tildelt vaksine i denne omgang, vil bli kontaktet av oss på forhånd. Vi benytter båt for å komme oss rundt i kretsene utenfor Værangfjord og Tjongsfjord.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 75 % fått første dose og 72 % er fullvaksinert. I løpet av uke 11 og 12 fullvaksineres alle disse.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 45% av befolkningen fått første dose, og 38 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 3,5 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 16 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 11 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De vil få 20 % av dosene fra uke 13 igjen.

   
 

Regjeringen viderefører de strenge smitteverntiltakene

17. mars 2021

Rødøy og regionen beholder de strenge smitteverntiltakene til over påske. 

Regjeringen skriver i en pressemelding i dag at de regionale tiltakene for Bodø og Saltenkommunene med Rødøy forlenges til og med 11. april. 

Bodø kommune fortsetter i tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå). De ni andre kommunene, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold fortsetter i tiltaksnivå C. Her finner du hva de forskjellige tiltaksnivåene innebærer.

Regjeringen har også kommet med anbefalinger for påsken. Vær oppmerksom på at dersom smittesituasjonen endrer seg nasjonalt, regionalt eller lokalt så vil både regler og anbefalinger kunne endres på kort varsel. 

Nå er det aller viktigste at alle tar eget smittevernarbeid på alvor. Unngå å møte folk. På den måten unngår du situasjoner hvor du kan bli utsatt for eller utsette andre for smitte.

Ditt bidrag kan være å 

 • holde to meters avstand om kontakten varer i mer enn 15 minutter

 • unngå direkte fysisk kontakt

 • unngå direkte kontakt med kroppsvæsker

 • ha god håndhygiene (vaske/sprite hendene)

 • ha god hostehygiene (bruk papir eller albuekrok)

 • holde deg hjemme om du er syk

 • bruke munnbind i situasjoner hvor du ikke kan overholde anbefalingene om avstand

 • kontakte legekontoret for å bli testet om du har symptomer – vi har god kapasitet

Regjeringen innfører strenge smitteverntiltak i regionen

12. mars 2021

Regjeringen har i dag innført strenge smitteverntiltak i Bodø og nabokommunene i Salten, inkludert Rødøy.

Regjeringen skriver i sin pressemelding at Bodø kommune har et pågående utbrudd av den sørafrikanske varianten av koronaviruset. Det er en høy andel med ukjent smittevei, og situasjonen er ustabil og i utvikling. De ni omkringliggende kommunene uttrykker bekymring for mulig spredning av smitte fra Bodø.

Etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, innfører regjeringen regionale tiltak fra midnatt, natt til lørdag 13. mars. Tiltakene varer til og med fredag 19. mars.

Regjerningen har besluttet å innføre tiltaksnivå A – særlig høyt – i Bodø kommune. I nabokommunene inkludert Rødøy innføres tiltaksnivå C – ganske høyt. Her finner du en oversikt over hvilke tiltak som gjelder for de ulike nivåene

For Rødøys befolkning betyr dette i praksis for det meste at de anbefalingene som har vært gitt de siste par ukene, går over til å bli påbud/forbud.

De lokale tiltakene tilpasses den nasjonale forskriften. 

 • Rødøy rådhus med NAV-kontoret er stengt for besøkende. 

 • Pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø bes om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

 • Vi ber om at de som måtte reise mellom to eller flere kommuner til enhver tid tar med seg og praktiserer de strengeste anbefalingene fra de kommunene en oppholder seg i. 

 • Vi oppfordrer alle til å ha så lite sosial omgang og personlig kontakt som mulig, å unngå all unødvendig reising, å ha lav terskel for å teste seg, og til å ha god hånd- og hostehygiene. 

For tiden har vi ingen med påvist smitte i kommunen, og ingen i nærkontakter til påvist smittede i karantene. Vi har god kapasitet til testing. Vaksineringen er i rute, og vi følger nasjonal prioriteiringsliste. 

Takk for ditt bidrag til å stoppe smittespredningen!

Videreføring av lokale smitteverntiltak

4. mars, oppdatert 10. mars 2021. Kriseledelsen har vurdert at tiltakene videreføres ut 25. mars 2021. 

Smittesituasjonen i fylket og regionen er fremdeles krevende, og Rødøy viderefører de lokale smitteverntiltakene som har blitt innført siste uke, inntil videre til 11. mars. 

Dette innebærer blant annet at Rødøy rådhus med NAV-kontoret er stengt for besøkende, idet alle ansatte også er anbefalt å ha hjemmekontor. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller utenom skolens aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år er stoppet. 

Pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø bes om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

Vi ber om at de som måtte reise mellom to eller flere kommuner til enhver tid tar med seg og praktiserer de strengeste anbefalingene fra de kommunene en oppholder seg i. 

Vi oppfordrer alle til å ha så lite sosial omgang og personlig kontakt som mulig, å unngå all unødvendig reising, å ha lav terskel for å teste seg, og til å ha god hånd- og hostehygiene. 


 

Vi skal bryte smittekjeden

5. mars 2021

For å bryte smittekjeden er det viktigste tiltaket å ta eget smittevernarbeid på alvor – og unngå å møte folk. På den måten unngår du situasjoner hvor du kan bli utsatt for eller utsette andre for smitte.

Du må huske å

 • holde to meters avstand om kontakten varer i mer enn 15 minutter
 • unngå direkte fysisk kontakt
 • unngå direkte kontakt med kroppsvæsker

I situasjoner hvor du ikke kan overholde anbefalingene om avstand, bør du bruke munnbind. Dette beskytter ikke deg for å bli utsatt for smitte, men det kan forhindre at du smitter andre. 

Så minner vi igjen om å

 • ha god håndhygiene (vaske/sprite hendene)
 • ha god hostehygiene (bruk papir eller albuekrok)
 • holde deg hjemme om du er syk
 • kontakt legekontoret for å bli testet om du har symptomer – vi har god kapasitet. 

Om uhellet skulle være ute vil du bli bli kontaktet av våre smittesporere. Værs snill å gi dem alle opplysninger de ber om. Du vil kunne bli definert som nærkontakt dersom du ikke har overholdt avstandsreglene over. Smittesporerne gjør en samlet risikovurdering, og avgjør hvem som skal regnes som nærkontakt.

De mest smitteutsatte nærkontaktene er husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Det vil vanligvis si de som  

 • bor i samme husstand.
 • har hatt tilsvarende omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand (eksempel kan være kjæreste, eller nærmeste kolleger i kontorfellesskap).
 • har pleiet en som er bekreftet smittet, eller hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr.

Status vaksinering

5. mars 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose. 60 av disse personene er fullvaksinert, det vil si har fått andre dose. I neste uke får vi til sammen 18 doser, hvorav seks går til første dose 12 doser til folk som skal ha andre dose.  

All medisin som har en virkning kan ha en bivirkning. Vi vil derfor minne om at vaksinen kan gi mindre bivirkninger som smerter på stikkstedet. Etter dose to er bivirkninger som tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber også vanligere. Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

Les mer om vaksinen Comirnaty fra Pfeizer.

Lokale smitteverntiltak

3. mars 2021

Rødøy rådhus stenges for besøkende. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller, stoppes inntil videre. Dette gjelder ikke skolenes aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år.

Dette gjøres på grunn av nasjonale og regionale føringer om bruk av hjemmekontor, og på grunn av smittesituasjon i fylket. Tiltakene vil gjelde fra onsdag 3. mars og inntil videre.

Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere finner du her.

Vi beklager situasjonen!


 

Vaksinering og besøk ved omsorgssentrene

1. mars 2021

I lys av den krevende smittesituasjonen i Bodø kommune, ber vi om at pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

Vi vil etter hvert som vi har vaksinert risikogruppene gå i gang med å vaksinere øvrig befolkning. Vi inviterer alle i aldersgruppen 18-64 år, som ønsker vaksine, til å sette seg på liste.

Kontakt oss på e-post postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi navn, adresse og telefonnummer. 

Du kan også ringe på telefon 75 09 80 63 eller 75 09 88 52 mellom kl. 10-12 eller kl. 13-15 hverdager. 

De som er i aldersgruppen 18-64 år, og som er i risikogruppene definert av FHI behøver ikke å kontakte oss – de vil høre fra sitt fastlegekontor for vaksinering.  

Smittesituasjonen i Bodø inn i vinterferien

26. februar 2021

Bodø kommune innfører ny forskrift med strengere tiltak for å få bukt med økende koronasmitte. Hovedregelen er å ha minst mulig sosial kontakt.

Hvis du skal fra Bodø til Rødøy på vinterferie, ta med deg de strengere smittevernanbefalingene derfra når du kommer hjem eller på hytta her. 

Alle bør unngå unødvendige reiser til Bodø den kommende uken. Om du skulle oppholde deg i Bodø må du følge reglende som gjelder der. 

Den nye forskriften i Bodø innebærer at det blir ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem gjester i private hjem, eller innendørs på offentlig sted eller lokaler med flere enn 10 personer tilstede. Flere typer virksomheter vil bli stengt, blant annet idrettshaller, treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, og steder hvor det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter. Serveringssteder skal registrere gjester, og ansatte der må bruke munnbind. Skjenking av alkohol opphører. 

Forskriften gjelder fra i dag og en uke fremover. Forskriften og siste om smittesituasjonen i Bodø finner du her

Reis Nordland anbefaler å bruke minnbind på regionbusser, ferger og hurtigbåter som går fra Bodø. Reiseråd for deg som reiser kollektivt


 

Status vaksinering

26. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose, og 42 av disse personene er fullvaksinert, det vil si at de også har fått dose to. Neste uke får vi på nytt 18 doser, hvor alle går til dose to. Altså får ingen første dose neste uke. 

Nå har vi vaksinert alle beboerne på både Alderstun og Rødøya omsorgssenter. Vi åpner som planlagt for besøk i fellesområder etter nye regler 1. mars ved Alderstun og 8. mars ved Rødøya omsorgssenter.


 

Status vaksinering

18. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose. 26 av disse personene er fullvaksinert, det vil si at de også har fått dose to. Neste uke får vi 18 doser, hvorav 16 går til dose to og resterende to doser går til to nye personer. 

Vi har i dag fullvaksinert Alderstun omsorgssenter, og vi åpner for besøk i fellesområder etter nye regler 1. mars. Dersom alt går etter planen vil vi bli ferdig med Rødøya omsorgssenter 25. februar, og åpner for besøk etter nye regler der fra 8. mars. 


 

Åpning for besøk ved omsorgssentrene utsatt

Alderstun omsorgssenter åpner ikke for besøk før 1. mars og Rødøya omsorgssenter ikke før 8. mars, da de ikke er ferdige med vaksineringen av dose 2. Besøksregler fra tidligere gjelder inntil da.

 

Status vaksinering

11. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 64 personer med første dose. 20 av disse har fått dose to og er ferdig vaksinert. I neste uke får vi til sammen 18 doser hvor seks går til andre dose og resterende går til 12 nye personer. Vi vil, dersom alt går etter planen, være ferdig å vaksinere beboerne på Alderstun 18. februar, og på Rødøya 25. februar. 

Vi har parallelt startet med vaksinering av prioriterte grupper utenfor omsorgssentrene, og følger nasjonale føringer.


 

Oppdatert vaksinasjonsprogram

8. februar, oppdatert 9. februar 2021

I Rødøy er det 18 personer som får første dose av korona-vaksine i uke, opplyser leder for helsetjenesten Tone Hoff. Av disse er tre helsepersonell og 15 personer over 65 år, fordelt etter nasjonal prioriteringsrekkefølge. Seks personer får dose to, slik at kommunen til sammen har 24 doser til disposisjon i uke seks. Før dette har til sammen 12 personer fått to doser vaksine og 40 personer har fått første vaksinedose. 

Vaksineprogrammet fremover

Kommunene får tildelt vaksiner etter befolkningsgrunnlag. Vi planlegger vaksineringen to uker frem i tid, etter hvert som vi får beskjed om antall doser.

Vi vaksinerer fortløpende i prioritert rekkefølge, og det skal settes to doser med tre ukers mellomrom. 

Først ute er beboerne på omsorgssentrene. Så folk i aldersgruppen over 65 år. Alle disse er allerede kontaktet, og de som ønsker vaksine er satt på venteliste. De fra 18-64 år som skal prioriteres av medisinske årsaker vil også bli kontaktet av fastlegene eller legekontoret, og vi vil sende ut brev til disse. 

Når vi er klare for å vaksinere utenfor omsorgssentrene, vil vi også legge opp til besøk i kretsene. Da kan flere prioriterte grupper bli slått sammen, når vi først besøker en krets. 

Det er planlagt for vaksinering i øykretser, Øresvik og Sørfjorden ved at vaksineteamet reiser rundt. Kretsvis vaksinering blir bestemt etter hvor mange doser vi får en enkelt uke, og hvor mange i målgruppene som bor i kretsen.

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig for disse å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Vaksinasjon av yngre som ikke er i prioriterte grupper vil først starte når vi er ferdige med prioriterte grupper. Dette kan ta flere måneder, men vil bli annonsert i god tid.

Vaksineteamet består av helsesykepleier og sykepleier. Omsorgssentrene har også personell som er sertifisert for vaksineringen.

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.

Du kan lese mer om vaksineprogrammet og de prioriterte gruppene på Folkehelseinstituttet og helsenorge.no.


 

Ny vurdering av lokale tiltak, basert på de nasjonale føringer

Fra 4. februar 2021 gjelder følgende (datoer for besøksrutiner på omsorgssentrene ble endret 10. februar):

Idrettsanlegg

Idrettsanleggene, herunder gymsaler, svømmehaller og treningsrom, kan benyttes igjen. Gardereober kan bare benyttes etter avtale med rektor, av hensyn til renholdsrutiner. 

All bruk skal skje i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer. Se Helsedirektoratet om smittevern for idrett: Arrangementer, treningsareal og garderober.

NIF har egen temaside for koronavirus, og de enkelte særforbundene har også temasider om korona for detaljert gjennomføring av aktivitetene.

Samfunnshusene

kan igjen leies ut til private arrangementer med de restriksjoner som til enhver tid gjelder i forhold til antall personer og avstander mellom personer.

Dersom det er mer enn tre dager opphold til ny utleie, kan renholdet utføres av de som leier lokalet med de instruksjoner som gjelder for renhold i forhold til hygiene og smittevern.

Dersom det er mindre enn tre dager til lokalet skal brukes av andre, må det i tillegg utføres smitterenhold av renholder.  Dette koster kr 750 og belastes leietaker i tillegg til ordinær leiepris. Ordinært renhold og rydding utføres av leietaker.

Besøk på omsorgssentrene

Regjeringen har gitt nye retningslinjer for besøk ved omsorgssentrene. Det åpnes for klemming og besøk i fellesrom, ettersom vaksineprogrammet har kommet langt nok. 

Rødøy kommune er godt i gang med vaksinering på omsorgssentrene, men på grunn av begrenset tilgang på vaksiner er vi ikke helt i mål enda. Inntil alle beboere har fått to vaksinedoser, gjelder nåværende regler om å avtale besøk og bruk av besøksrom (se artikkel av 19. august, nedenfor).

Du kan ikke komme på besøk om du har luftveisinfeksjon. Reisende fra "Ring 1" kan ikke komme på besøk før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst til kommunen. 

Følgende regler for besøk på omsorgssentrene vil gjelde fra (merk nye datoer) 1. mars på Alderstun og fra 8. mars på Rødøy:

 • Besøk trenger ikke lenger å avklares med sykehjemmet i forkant. Men avklar besøk i forkant hvis det er fare for at mange kommer samtidig, slik at det blir vanskelig å overholde råd om avstand.

 • Besøk på sykehjem kan foregå i fellesarealer. Hvis det blir vanskelig å overholde anbefalinger om avstand, bør besøk finne sted på beboerens rom.

 • Besøkende skal holde minst 1 meters avstand til den de besøker, ansatte og andre beboere opprettholdes. Det gjøres unntak hvis både den besøkende og beboeren er vaksinert – da kan de ha fysisk kontakt. Vaksinerte beboere kan også ha nær kontakt med et begrenset antall uvaksinerte besøkende, og de samme over tid.

Status nasjonale og lokale tiltak

Ny artikkel 1. februar 2021.

Vi minner om lokale regler:

 • Det er stengt for besøk på begge omsorgssentrene for reisende fra Ring 1, før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst i kommunen.

 • Rådhuset er stengt for besøkende som ikke har avtale. Vi oppforder alle som kan det til å ha hjemmekontor, og møter bør avholdes digitalt der det er mulig. Sentralbordet er åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere.

Nasjonale føringer finner du hos Helsenorge.no.
 

Vi ber reisende fra sør om å være forsiktige, og anbefaler å teste seg

Ny artikel 24. januar, oppdatert 1. februar 2021.

Det er innført omfattende og gode tiltak i Oslo-regionen, etter utbruddet av den engelske mutasjonsvarianten, blant annet i Nordre Follo. Rødøy kommune anser derfor at det ikke er aktuelt å innføre reiserestriksjoner for folk som kommer sørfra. 

Vi ber folk som kommer fra de kommunene som regjeringen definerer i Ring 1 om å ha lav terskel for å teste seg. En kan kontakte legekontoret her for å avtale testing. 

Det er ekstra viktig at alle smittevernregler overholdes til enhver tid. Det er også viktig at folk som kommer sørfra er ekstra varsomme og tilbakeholdne med sosial kontakt mens de oppholder seg i Rødøy.

Reisende fra Ring 1 kan ikke besøke pårørende ved omsorgssentrene i Rødøy før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst til kommunen. 

Vi følger alle nasjonale føringer, og vurderer hele tiden om det bør innføres ytterligere tiltak i forhold til den lokale smittesituasjonen.

 • Begrens sosial kontakt, og hold nede antall personer du møter
 • Arrangementer bør utsettes eller avlyses
 • Hjemmekontor bør brukes av alle som har mulighet til det
 • Unngå resier i inn- og utlan
 • Hold avstand
 • Hold hendene rene
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

Legekontorene åpner igjen

Ny artikel 19. januar 2021.

Legekontorene har nå åpent for ordinære konsultasjoner, men vi forholder oss til grunnleggende smittevernsrutiner. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte tar du først kontakt med oss per telefon, så avtaler vi videre oppfølging. Dette gjelder også dersom du allerede har avtalt time.

Vi ber deg også om å ha god hoste- og håndhygiene, og å bruke anviste sitteplasser på venterom.

Mange spørsmål og vurderinger kan gjøres via telefon eller ved videokonsultasjon. Vi ber deg ta kontakt med legekontoret per telefon eller via besøkslegen.no dersom du trenger kontakt med lege eller helsepersonell. Vi vil da sammen vurdere eventuelle alternativ.

Selv om vi har iverksatt smittevern tiltak er det viktig at alle som trenger kontakt med lege tar kontakt med oss enten på legekontoret eller legevakt.

Hvordan kontakte oss, og åpningstider.

 

Gjenbruksstasjonen åpner igjen

Ny artikel 19. januar 2021. 

HAF melder at gjenbruksstasjonen åpner igjen. Se HAFs nettside for åpningstider

Status smittesituasjon, nasjonale og lokale tiltak

Ny artikkel 18. januar 2021.

Siste påviste tilfelle av covid-19 i Rødøy var tirsdag 12. januar, det vil si for seks dager siden. Vi kan konkludere med at vi har fått kontroll på det lokale utbruddet, som var knyttet til samme miljø av nærkontakter.

Fremdeles har vi personer som er i karantene og isolasjon. Vi oppfordrer på det sterkeste til å overholde alle smittevernråd og tiltak, nasjonale og lokale, så vi ikke får noen oppblomstring eller nye tilfeller. 

Regjeringen videreførte i dag de fleste nasjonale tiltakene, men gir lettelser for barn og unge. Dette og den bedrete lokale smittesituasjonen innebærer at vi får noen justeringer av de lokale tiltakene:

 • Gjerøy og Nesøy skoler har digital hjemmeundervisning ut denne uken, til 22. januar.
   
 • Barnehager og skoler drives etter prosedyrer for gult nivå.
   
 • Begge omsorgssentrene åpner for besøk. Smittevernregler skal følges (se nedenfor). 
   
 • Svømme- og idrettshaller/gymsaler åpnes for barneidrett og kroppsøving i skolen, men ikke for voksne. Det er anbefalt å ha kroppsøving ute. 
   
 • Bibliotek og samfunnshus er stengt inntil videre. 
   
 • Rådhuset er stengt for besøkende. Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom kl. 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere
   
 • Legekontoret er stengt for besøkende uten avtale. Ny vurdering gjøres 19. januar. 
   
 • Gjenbruksstasjonen er stengt inntil videre. 

Her finner du Helsenorges oversikt over regler og anbefalinger.  


 

En til påvist smittet, ingen ved Nesøy skole og barnehage

Ny artikkel 12. januar 2021. Artikkelen er oppdatert 13. januar. Alle tester ved Nesøy skole er mottatt, og de var negative,

En person har til fått påvist smitte i dag. Dette er en kjent nærkontakt i det pågående covid-19 utbruddet. Vedkommende har vært i karantene helt siden utbruddet ble kjent, og er nå i isolasjon. Resultatet er av annengangs test, og smittesporing er gjennomført.

I forbindelse med at en elev ved Nesøy skole har påvist smitte, gjennomførte vi omfattende testing i går, mandag. Vi har mottatt alle testresultater, og alle var negative. De som er testet får direkte beskjed.

De som har mottatt negativt testresultat må fortsatt opprettholde 10 dagers karantene. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas. Kontakt legekontoret for vurdering.

Nesøy skole vil ha digital hjemmeundervisning ut neste uke, og barnehagen holder stengt. Gjerøy skole vil også ha digital nettundervisning en uke til. Omsorgssentrene planlegger å åpne for besøk igjen. De kommer tilbake med nærmere informasjon. Andre nasjonale og lokale tiltak gjelder fremdeles

Vi understreker viktigheten av det FHI skriver om at økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. 

Det er nå totalt 20 personer som har påvist smitte i Rødøy. Av disse er 17 i isolasjon per i dag. Det er ikke meldt om alvorlig syke så langt. Alle de som har påvist smitte har fått tilbud om oppfølging hjemme av helsepersonell, ved hjelp av digital teknologi. 

Vi har testet omtrent 230 personer tilknyttet utbruddet siden nyttår. Dette gir store konsekvenser i kommunen. Fremdeles er omtrent 70 i karantene. 

Torsdag skal vi vaksinere de fire eller fem neste beboerne ved omsorgssentrene, og en fra personalet som jobber med pasientkontakt. 


 

En påvist smittet

Ny artikkel 10. januar 2021

Vi har i dag fått en påvist smittet, og resten negative svar på alle utestående prøver som har tilknytning til det pågående utbruddet i Rødøy. Vi fikk også korrigering på en negativ prøve ble opplyst positiv i går – det innebærer at vi har totalt 19 påviste tilfeller i Rødøy.

Vedkommende som er påvist smittet i dag var allerede i karantene, som kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Smittesporing pågår.

Alt i alt har vi fått analysert omtrent 190 tester den siste uken.

I morgen skal vi teste barnehagebarn, elever og ansatte ved Nesøy skole, ettersom en elev der fikk påvist smitte i går. Vedkommende var kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Vi opprettholder de lokale tiltakene som allerede er innført – som hjemmeundervisning og besøksstans på omsorgssentrene – inntil prøveresultatene kommer tilbake, og vi får vurdert konsekvensen av disse.

Vi minner om karantenereglene:

 • Dersom du er definert som nærkontakt med en påvist smittet person, skal du ta test og være i karantene i minst 10 dager. Er testen negativ skal du fortsatt opprettholde 10 dagers karantenetid. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas.

 • Dersom du er testet med mistanke om covid-19, men ikke har vært i nærkontakt med en som er smittet, eller du ikke har symptomer, kan du gå ut av karantene når testen er negativ.

 • Har du symptomer etter at karantenetiden er over, skal du holde deg hjemme til du er i god allmenntilstand – det vil si at du føler deg frisk og er feberfri.

 • For alle som deler husstand med noen som er smittet med covid-19, og selv har testet negativt gjelder følgende: Din karantenetid varer t.o.m. fem dager etter at den siste i din husstand er ferdig med isolasjon. Hvis du utvikler symptomer underveis, må du ta kontakt med legekontoret for å avtale testing.

Her finner du FHIs informasjon om hvordan karantene eller isolering skal gjennomføres.

Det er hyggelig å registrere at flere av dem som har fått påvist smitte nå er på vei ut av isolasjon, etterhvert som de blir friske igjen. Også her er avstandsoppfølgingen vi tilbyr en fin støtte – den gir en god vurdering av almenntilstanden før en friskmeldes. Mange kommer også ut av karantene nå. Vi skal ikke være urolige for dette. Vi bryter smittekjeden om alle følger nasjonale og lokale føringer og råd om smittevern: å ikke ha sosial omgang, bruke hjemmekontor, holde avstand, ha god hoste- og håndhygiene, være hjemme om vi er syke, og å teste oss ved symptomer.

Vi får fem-seks nye vaksinedoser til uken. Vi fortsetter å vaksinere beboerne på omsorgsentrene så snart de kommer. Denne gangen vil også en fra personalet som har direkte pasientkontakt få vaksine.

Nesøy skole og barnehage, påvist smittetilfelle

Informasjon til berørte ved Nesøy skole og barnehage. Samtlige barnehagebarn, elever og ansatte pålegges karantene til og med 17. januar, på grunn av påvist tilfelle av Covid-19.

Digital hjemmeundervisning gjennomføres som planlagt. Vi har direkte kontakt med foreldre til barnehagebarna om eventuelt behov.

Karantene betyr at du skal redusere kontakt med andre mennesker mest mulig, slik at videre smitte forhindres, men du behøver ikke være helt isolert. Det er ikke krav om karantene for andre du bor sammen med så lenge du fortsatt er frisk. 

For informasjon om karantene se FHI om karantene og isolering (les avsnitt om: Råd til deg som er pålagt karantene).

VIKTIG – Dersom du utvikler akutte luftveissymptomer i karantenetiden kan det være Covid-19. Du skal fra da isolere deg, og kontakte kommunen slik at man får gjennomfør nødvendig testing. Ta kontakt direkte med legekontoret på 75 09 88 50, eller legevakt utenom kontortid på 116 117. VIKTIG – De personer man bor sammen med skal da holde seg hjemme i karantene i påvente av prøvesvaret til det antatt smittede.

Vi ønsker også at samtlige elever i karantene, uavhengig om du har symptomer eller ikke, testes for Covid-19. Hver enkelt får derfor tilbud om dette mandag 11. januar. Vi kommer tilbake om tidspunkt.

9. januar 2021
Kriseledelsen, Rødøy kommune

Fem nye smittetilfeller

Ny artikkel 9. januar 2021. Oppdatert med antall fra tre til fem.

Fem nye personer i Rødøy har fått påvist covid-19 i dag. Alle fem har allerede vært i karantene en tid, ettersom de er kjente nærkontakter i det pågående utbruddet. 

Smittesporing og testing av nærkontakter er i gang. Du hører fra våre smittesporere om du er oppgitt som nærkontakt med en av de som har fått påvist smitte. Dersom du har konkrete spørsmål om din situasjon, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 400 31 886. 

Vi har i alt 19 påviste smittetilfeller i Rødøy, hvorav en oppholder seg i annen kommune.


 

Ingen positive covid-19 tester

Ny artikkel 8. januar 2021, oppdatert

Vi har ikke mottatt positive covid-19 tester i dag. Vi venter fremdeles på svar på omkring 10 tester (antall oppdatert) – av de er flere annengangs test. Status er fremdeles at 14 personer har fått påvist smitte. Disse har gått i islolasjon, en utenfor kommunen. Alle er kjente nærkontakter. 

Så langt er det tatt rundt 170 tester i forbindelse med det pågående smitteutbruddet. Med så omfattende smittesporing og testing vil konsekvensene bli store, ettersom så mange må i karantene. Dette gjelder folk i flere kretser. Flere av Rødøy kommunes ansatte er berørt av smittesituasjonen, og særlig Jektvik, Gjerøy, Rødøy og Nesøy kretser. Blant annet har lærere i karantene hatt hjemmeundervisning for elevene ved tre av skolene. Butikker har holdt stengt av forsiktighetsprinsipp, men tilbudt hjemlevering eller bestilling og henting.

Se artikkel nedenfor om karanteneregler, og hva som gjelder ettersom vi har testet bredere enn hva myndighetene har anbefalt.  


 

To nye smittetilfeller

Ny artikkel 7. januar 2021 

Det er i dag påvist to nye covid-19 smittetilfeller i Rødøy. Begge er nærkontakter i forbindelse med det utbruddet som nå har i alt 14 påviste tilfeller knyttet til hverandre. Alle smittede er i isolasjon, en er utenfor kommunen.

Smittesporing og testing av nærkontakter pågår. Du hører fra våre smittesporere om du er oppgitt som nærkontakt med en av de som har fått påvist smitte. Dersom du har konkrete spørsmål om din situasjon, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 908 35 341, 959 65 660 eller 400 31 886. 

Les hele artikkelen

Ingen nye smittetilfeller

Oppdatering 6. januar 2021.

Vi har ikke fått bekreftet noen flere nye smittetilfeller i kommunen i dag. Det betyr at vi fremdeles har 12 personer med påvist smitte som er i isolasjon, hvorav en oppholder seg i annen kommune. Alle er kjente nærkontakter. 

I forbindelse med smittesporingen og andre som har blitt testet de siste dagene, så er det fremdeles anslagsvis 15 prøver som vi venter svar på. 

Isolering og karantene

Flere er for tiden isolert etter å ha fått påvist covid-19, og andre er i karantene.

Rødøy kommune har testet bredere enn hva de nasjonale retningslinjene krever. Vi må derfor presisere karantenereglene ytterligere:

 • Dersom du er definert som nærkontakt med en påvist smittet person, skal du ta test og være i karantene i minst 10 dager. Er testen negativ skal du fortsatt opprettholde 10 dagers karantenetid. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas.
 • Dersom du er testet med mistanke om covid-19, men ikke har vært vært i nærkontakt med en som er smittet, eller du ikke har symptomer, kan du gå ut av karantene når testen er negativ.
 • Har du symptomer etter at karantenetiden er over, skal du holde deg hjemme til du er i god allmenntilstand – det vil si at du føler deg frisk og er feberfri.
 • For alle som deler husstand med noen som er smittet med covid-19, og selv har testet negativt gjelder følgende: Din karantenetid varer t.o.m. fem dager etter at den siste i din husstand er ferdig med isolasjon. Hvis du utvikler symptomer underveis, må du ta kontakt med legekontoret for å avtale testing.

Vaksineringen er i gang

Se artikkel i dag 6. januar om at vaksineringen er i gang, og at det gis ekstra oppfølgingstilbud til dem som er smittet

 

Ett nytt smittetilfelle

Oppdatering 6. januar 2021.

Vi har fått et nytt smittetilfelle som er knyttet til utbruddet i Rødøy. Personen er testet og oppholder seg i annen kommune. Nærkontaktene i kommunen er allerede identifisert og i karantene. Smittesporing pågår.

Flere påvist smittet

Oppdatering 5. januar 2021.

Vi har fått påvist ni flere med covid-19. Det er totalt 11 påviste tilfeller i Rødøy kommune i dag. Alle er kjente nærkontakter, og er i isolasjon. Smittesporing og testing pågår. 

Det har vært gjennomført flere tester, og vi venter nå svar på 17 utestående prøver.

 

Status nasjonale og lokale tiltak

Se artikkel om status nasjonale og lokale tiltak, 4. januar 2021.

Blant annet:

 • Gjerøy skole har digital hjemmeundervisning til 15. januar, og Rødøy skole til 8. januar.

 • Barnehager drives etter prosedyrer for gult nivå, og øvrige skoler rødt nivå.

 • Det er stengt for besøk på begge omsorgssentrene. 

 • Gymnastikk skal skje ute. Alle svømme- og idrettshaller/gymsaler er stengt i to uker.

 • Biblioteker og samfunnshus er også stengt i to uker.

 • Rådhuset er stengt for besøkende. Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere.

 • Legekontorene er stengt for besøkende uten avtale.

 • Gjenbruksstasjonen er stengt i to uker. 

To personer bekreftet smittet av covid-19

3. januar 2021

På grunn av kommunens smittesituasjon er legekontoret stengt for besøkende uten avtale. Har du behov for legehjelp ring oss på telefon 750 98550.

Våre åpningstider er mandag til torsdag 09:00-11:30 og 12:30-14:00. Fredag 09:00-11:30.

Dersom du er oppgitt som nærkontakt av påvist smittet skal du ha blitt kontaktet av vår smittesporing.

Dersom du har videre spørsmål angående dette, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 959 65 660 eller 400 31 886. Følg med på våre nettsider som vi oppdaterer fortløpende.

Om du har spørsmål om koronaviruset får du mer informasjon på Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015 (hverdager 08.00-15.30). På helsenorge.no finner du også Helsedirektoratets praterobot (chatbot) hvor du kan skrive inn og få svar på spørsmål.


 

Nye nasjonale smitteverntiltak

Regjerningen har innført nye nasjonale smitteverntiltak gjeldende fra 4. januar 2021. 

– Formålet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vi må nå vente med å gjenoppta sosialt liv til det har gått 14 dager, i det som blir en sosial nyttårspause for alle, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tiltakene vil foreløpig vare i 14 dager, for å få en bedre oversikt over situasjonen. 

– Kommunene trenger også tid og ressurser til å planlegge og gjennomføre oppstart av vaksinasjon. Det er et stort og viktig arbeid, og da blir det vanskelig for kommunene å håndtere mange lokale utbrudd samtidig, sier Høie.

Av tiltakene kan nevnes innstramminger for sosial kontakt som gjester i hjemmet og private besøk, organiserte fritidsaktiviteter, reiser, skoler og utdanning, arbeidsplasser, butikker og idrett. 


 

Håndtering av covid-19 i kommunen

Angående vaksinering, så er vi klare fra 1. januar. De som er i prioriterte grupper for vaksinen vil bli kontaktet av oss i tur og orden, og behøver ikke å bestille time på legekontoret. 

Bruk gjerne Smittestopp. Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Her er mer informasjon om Smittestopp.

Om du har spørsmål minner vi om disse gode informasjonsildene:

 • Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015 (hverdager 08.00 – 15.30)
 • helsenorge.no
 • På helsenorge.no finner du også Helsedirektoratets praterobot (chatbot) hvor du kan skrive inn og få svar på spørsmål 

 

Koronavaksine

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden. 

Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefale vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. 

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

Hvem kan få koronavaksine?

Mer informasjon om koronavaksine på folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp.

Innreise- og smittekarantene

Reglene for innreise og karantene som skal gjøre det enklere å vite om man skal i karantene eller ikke er oppdatert. Det er to typer karantene: innreisekarantene og smittekarantene. Rødøy kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det er viktig at du følger med på hvilke land og områder som omfattes av karanteneplikt ved innreise, dette kan variere.

I tillegg til karantene er testing viktig for å avdekke eventuell smitte og stoppe denne tidligst mulig. Hver og en bidrar til kampen mot korona ved å overholde karanteneplikten og overholde smittevernreglene:

 • 1 meters avstand
 • god håndhygiene
 • vær hjemme om du er syk
 • test deg ved mistanke om Covid-19

Det er vår felles innsats som teller.

Helsedirektoratets veileder om karantenereglene.

 

Besøk ved omsorgssentrene

Ny informasjon per 19. august 2020

Den alminnelige besøksstansen til omsorgssentrene er nå opphevet. Men det er fremdeles krav til besøkskontroll og særlige hygienekrav i forbindelse med besøk. Besøk slik det nå er lagt opp til er en god måte å følge retningslinjene fra FHI på (lenke nederst i artikkelen). Det opprettholdes en tid framover.

Merk at pårørende eller andre som siste 10 dager har vært på reise til eller oppholdt seg i regioner og land utenfor Norge som ikke er omfattet av karanteneplikt ("gule områder"), bør ikke komme på besøk før 10 dager etter hjemkomst. Hvis de testes for SARS-CoV-2, bør de ikke komme på besøk før negativt prøvesvar foreligger.

Vi kan ellers ta imot besøk ved både Alderstun og Rødøya omsorgssenter, etter reglene nedenfor. Ta kontakt for avtale. I tillegg vil beboerne ved omsorgssentrene fritt kunne forlate omsorgssenteret. Det er viktig at også ved turer ut opprettholdes smittevernreglene i forhold til håndhygiene og sosial avstand.

Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs, i eget besøksrom og eventuelt i beboers eget rom, uten opphold i fellesarealer. 

Det skal tilrettelegges slik at det er mulig å holde 1 meters avstand til hverandre, samt at det kan utføres håndhygiene før og etter besøk. 

Det blir tilrettelagt for besøk i en av leilighetene. Besøk kan også legges til rette for i uteområdene.

Vi har besøkstid alle dager fra kl 1100-1300 og kl 1630-1830. Det settes av inntil en time til hvert besøk. Lange besøk er i første omgang prioritert ektefeller og pårørende som har lang reisevei, men kan legges til rette for alle hvis det er tid og plass. Maks antall besøkende er to inne. For besøk ute gjelder regler for sosial avstand. 

Ta kontakt for å avtale besøkstidspunkt

 • Alderstun tlf 903 66 432
 • Rødøya tlf 902 84 852 

Besøkende til Alderstun møter ved hovedinngang ved gammelsiden, og vil bli vist til egen inngang på fremsiden av leilighet. 

Besøkende til Rødøya møter ved inngangen til heisen, og vil bli vist vei videre. 

Besøkende og beboer utfører håndhygiene før og etter besøk. Dette vil personalet vise dere.

Hold avstand til andre besøkende og påberegn litt venting mellom besøk slik at personalet får rengjort mellom besøkene. Ved luftveissymptomer ønskes ikke besøk.

Velkommen!

FHI: Besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner


 

Koronatesting

Vi følger nasjonale retningslinjer for testing og karantene. Det betyr at alle som ønsker det skal kunne testes. Testing er et viktig virkemiddel for i kampen mot viruset. Ta kontakt med legekontoret for avtale om testing. Vi tester hovedsakelig ved legekontorene i Kila og på Rødøya. Legen avgjør om testing skal skje annet sted.

Dersom du ikke har symptomer/er syk eller skal testes som nærkontakt for personer som har Covid-19, kan du bruke offentlig transport med smittevernhensyn som hygiene og avstand. Dersom du har behov for bruk av drosje skal du bruke munnbind under den transporten.

Koronatestene sendes med post. Det kan derfor ta litt tid å få svar. Legen/legekontoret tar kontakt med alle så snart testresultat foreligger. Du vil også finne prøvesvar på helsenorge.no

Folkehelseinstituttet har mer informasjon om:


 

Barnehager, SFO og skoler

Alle barnehager, grunnskoler, skolefritidsordninger og videregående skoler er gjenåpnet. Det er utarbeidet veiledere for hvordan smittevernet skal ivaretas i barnehager og skoler. Se mer om barnehager og skoler hos Helsedirektoratet

Smittespredningen er nå lav, og tiltak i barnehager og skoler kan lettes. I smittevernveilederne er det er laget en modell for tiltak som deles inn i grønt, gult og rødt nivå (regjeringen.no). Det er helsemyndighetene som avgjør om trafikklyset skal skifte, ikke skolene selv.

Tiltakene fra gjenåpningen og fram til starten av juni har vært på rødt nivå. Fra og med 2. juni 2020 kan barnehager og skoler nedjustere tiltakene til gult nivå. Vi planlegger ut fra gult nivå også utover høsten.


 

Psykisk helse

Tjenesten har åpent for normal drift, men med grunnleggende smittevernrutiner. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte må du informere oss om dette per telefon,  da avtaler vi alternative løsninger. Vi tilbyr også videokonsultasjoner

Psykisk helsetjeneste  er tilgjengelig på telefon 480 95 611 alle hverdager fra 0800-1500.


 

Videoprat til omsorgssentrene

Det er egne besøksrestriksjoner for omsorgssentrene. Alderstun omsorgssenter har åpnet for besøk, se over. Rødøya omsorgssenter jobber med tilsvarende løsninger. Kun besøk som er strengt nødvendig tillates inntil videre.

Du kan i stedet for besøk ta en videoprat med din nærmeste på omsorgssentrene. Dette er en fin mulighet til å møtes oftere. Begge har sin messengerkonto. Ring først, så er vi behjelpelige med å sette opp videopraten. 

 • Alderstun omsorgssenter, 903 66 432
 • Rødøya omsorgssenter, 902 84 852
Eller ta kontakt med omsorgssenteret for å avtale eventuelle nødvendige besøk
 • Vakt-telefon Alderstun omsorgssenter 75 09 80 27
 • Vakt-telefon Rødøya omsorgssenter 75 09 89 70
 

Råd for deg med allergi

Pollenallergi har mange like symptomer med koronasmitte, og allergikere bør ta allergimedisin for å undersøke om symptomene forsvinner.

– Virker medisinen, er det god grunn til å tro at det ikke er korona, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på pressekonferanse om koronakrisen onsdag 22. april.

Om lag 1 million nordmenn har pollenallergi, og flere har uttrykt bekymring over at symptomene minner om korona og er redde for at de er smittet med viruset, ifølge Guldvog.

Han anbefaler allergikere å begynne med pollenmedisin to uker før sesongen starter. Dersom medisinen ikke virker mot symptomene, bør man ta kontakt med fastlegen for å eventuelt bli testet for koronaviruset. 

– Har man alvorlige symptomer og medisinen ikke virker, kan det være lurt å ta en test, sa han. (NTB)

Norges Astma og alleriforbund (NAAF) skriver også at hjelper det å ta antihistaminer, øyedråper og nesespray, så er det allergi.

NAAF har også en informasjonsside om korona for allergikere. Her finner man informasjon om korona for dem som har astma eller kols, hvem som skal i barnehage og på skole, råd om hjemmekontor, håndvask og andre tema. 


 

Fysioterapeuter

Fysioterapeutene har vært stengt etter vedtak fra Helsedirektoratet, men har åpnet igjen.  

Viktig informasjon angående covid-19 og fysioterapi. (PDF, 126 kB) Her orienterer fysioterapeut Linn Krogh blant annet om at dersom du har mistanke om Covid-19, luftveisinfeksjon, forkjølelsessymptomer eller feber, så ikke kom inn til behandling! 

Ring for å avtale ny time. Fysioterapeutene vil vurdere hvem som kan få time ut fra gjeldende situasjon.

Linn Flættkjær Krogh (Kila) treffes på telefon 901 23 827 fra kl 0900-1500 mandag til fredag. 

Thomas Hoff (Jektvik) treffes på telefon 401 94 242. 


 

NAV informerer

Har du behov for kontakt med NAV Rødøy kan du:

* Bruke funksjonen «skriv til oss» på nav.no
* Sende e-post til NAV Rødøy, adressen er: nav.rodoy@nav.no
* Kontakte Pernille Bruun, leder 412 72 634
* Behov for kontakt med barnevernet i Rødøy, ring 904 16 429
* Slå opp på nav.no. for person

Økt tilgjengelighet
Med bakgrunn i den pågående pandemisituasjonen har flere personbrukere enn vanlig behov for å komme i kontakt med NAV. NAV har derfor åpnet en midlertidig kanal for brukere av sosiale tjenester på nav.no, slik at disse brukerne kan kommunisere digitalt med sitt NAV-kontor. Skriv til oss

Søk om økonomisk sosialhjelp
Nå kan du som skal søke om økonomisk sosialhjelp i Rødøy søke digitalt. Søk om øknomisk sosialhjelp

Forskudd på dagpenger
Permitterte og arbeidsledige kan søke NAV om forskudd på dagpenger fra mandag 30. mars. Pengene kan utbetales før påske. Les om hva du må gjøre, hvor mye du får, og når du får pengene på NAV.no


 

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte

Hjelpetelefonen hjelper seksuelt misbrukte personer, incestutsatte og deres pårørende. Telefonen er åpen døgnet rundt, alle dager i året. Du kan være anonym om du vil. 

Trenger du noen å snakke med, ring 800 57 000. Det er gratis å ringe. 


 

Familier med ny hjemmesituasjon

Det har de siste dagene vært mye fokus på hvordan familier håndterer den nye hjemmesituasjonen.

Tverrfaglig Team for barn og unge i Rødøy vil gjerne gjøre oppmerksom på at vi alle fortsatt er i arbeid og at vi kan kontaktes for samtaler/rådgivning/konsultasjon per telefon. Vi har avtalt ukentlige møter på nett.

 • Helsesykepleier Ingvild Telnes 959 65 660

 • Barne- og ungdomskoordinator Christina Heimdal 905 30 929

 • Barneverntjenesten Siri Midttun eller Inger Lise Kvalvik Aakre, vakttelefon dagtid 904 16 429

 • Interkommunal barnevernvakt kveld/natt/helg: 995 41 500

 • Oppvekstetaten Svend Leif Einvik 473 15 905

Familievernkontorene er gjenåpnet. Møter i hovedsak på telefon. Nettsiden ”Familiehverdag” gir mange nyttige tips

I tillegg finnes det en rekke hjelpetelefoner barn og voksne kan ta kontakt med, deriblant:

Noen råd til både barn og foreldre:

Åtte råd til barn - Klikk for stort bilde

Råd til foreldre - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delt bosted og samvær under koronautbruddet

Hverdagen er vanskelig for mange under koronautbruddet. Foreldre som ikke bor sammen kan møte nye utfordringer når de skal samarbeide om barna, ikke minst i forbindelse med påsken.

Regjeringen har noen råd for gjennomføring av delt bosted og samvær mellom barn og foreldre.


 

Videokonsultasjon

Nå tilbyr både legene og psykisk helsetjeneste videokonsultasjoner. Dette kan være et fint alternativ til å møte på legekontoret, eller bare å snakkes per telefon. Samtidig reduserer vi risikoen for å spre smitte. 

Videokonsultasjon egner seg godt for samtaler og forlengelse av sykemeldinger, eller andre enkle problemstilling som ikke krever undersøkelse. 

For å bestille time ta kontakt, som ved vanlig timebestilling.

Du må ha epost for å kunne benytte deg av tilbudet. 

Her finner du mer informasjon om videokonsultasjon


 

Koronasituasjonen og privatøkonomi

Situasjonen med koronasmitten påvirker samfunnet vårt i stor grad. Mange blir permitterte, og vil etter hvert gå over til dagpenger. Redusert inntekt gjør det viktig å gå gjennom den nye økonomiske situasjonen. Ved å være tidlig ute, kan større økonomiske problemer unngås.

De som trenger hjelp med å få kontroll på økonomien kan søke hjelp. NAV-kontorene tilbyr økonomisk rådgivning til innbyggerne som trenger det.

NAV Gjeldsrådgivning er økonomirådstelefonen i NAV. Telefonnummeret er 55 55 33 39. 

Mer om NAV Gjeldsrådgivning – økonomirådstelefonen i NAV.

Har du behov for kontakt med NAV Rødøy kan du:

 • Bruke funksjonen «skriv til oss» på nav.no
 • Sende e-post til NAV Rødøy, adressen er: nav.rodoy@nav.no
 • Ringe Pernille Bruun, leder 412 72 634

Samle gjerne mest mulig av dine økonomiske opplysninger før du tar kontakt. Dokumenter kan sendes inn via sikker innsending e-dialog på Rødøy kommunes hjemmeside.


 

Større utvalg av bøker

Gjennom den nye e-bok appen Book Bites får du nå et betydelig større utvalg av bøker! Det blir også flere eksemplarer av hver tittel tilgjengelig for utlån.

Les mer om Book Bites på biblioteksidene


 

Barneverntjenesten

Møter mellom barneverntjenesten og barn og foreldre vil i hovedsak bli gjennomført per telefon eller på nett.

Dersom du er bekymret for et barn eller ønsker å snakke med oss i en pågående sak, kan du kontakte oss direkte på barnevernstelefonen 904 16 429 innfor ordinær kontortid.

Utenfor ordinær kontortid er det fortsatt Barnevernvakta i Bodø som skal kontaktes på tlf 995 41 500 når det er en akutt situasjon for et barn.

Mange barn og deres familier kan ha det litt ekstra vanskelig når barnehager, skoler og sosiale møtesteder som hovedregel er stengt. Barn med særlige behov vil etter avklaring mellom sentrale myndigheter (Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Helsedirektoratet)  fortsatt kunne få et tilbud i barnehage/skole på linje med barn av personell i kritiske samfunnsfunksjoner. Behov kan meldes via barneverntjenesten.


 

Sykehus

Vi oppfordrer deg på det sterkeste å opprettholde de viktige avtalene du har med sykehuset!

Hvis du har en viktig avtale med sykenhuset og får symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjon skal du likevel avklare med sykehuset før du reiser. 

 

 

Helsestasjon

Rødøy kommune forholder seg til helsedirektoratet sine anbefalinger for tilgjengelighet i svangerskapsomsorg og helsestasjons – og skolehelsetjenestetilbud under koronautbrudd.

Vi prioriterer som anbefalt:

 • Oppfølging av nyfødte. Vi unngår i første omgang hjemmebesøk, men tilbyr konsultasjon på helsestasjon.
 • Gjennomføring av barnevaksinasjonsprogrammet (følg råd om smittehåndering)
 • 6 ukers konsultasjon med lege og helsesykepleier.
 • Følge opp barn og unge med spesielle behov eller familier det er bekymringer for.

Ved spørsmål angående helsestasjon og jordmor, ta kontakt med helsesykepleier Ingvill Telnes på telefon 959 65 660. Hun har telefontid på hverdager fra 0900-1400.


Tilbake til hovedsiden Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden

Artikkelen blir løpende oppdatert.  

En person i Rødøy har fått påvist covid-19. Vedkommende er i isolasjon. Smitten skjedde utenfor kommunen, og smittekilden er kjent. Smittesporing pågår. 

En person i Rødøy har fått påvist covid-19 i dag, og er i isolasjon. Smittevei er kjent. Smittesporing og testing pågår. 

Det er for tiden ingen andre i isolasjon på grunn av covid-19 i kommunen.

Smittetrykket øker rundt oss. Det fortsatt er viktig med god hånd- og hostehygiene. Har du symptomer, hold deg hjemme, og ha lav terskel for å teste deg.

Den enkelte må selv logge seg inn på helsenorge.no for å få bekreftet at det har gått 20 uker, før en stiller til vaksinasjon.

Sist endret 25.01.2022 16.29