Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Fotograf: KG
Blokktinden - utsikt sørvestover
KG

Hva skjer?

april 2021
man.tir.ons.tor.fre.lør.søn.
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune, Helse- og omsorgsetaten
Rødøy rådhus Vågaveien 100
8185 Vågaholmen
E-post : anne.skeie@rodoy.kommune.no
Telefon
: 75 09 80 10

Sikker innsending

Sikker innsending til kommunen Sikker innsending til kommunen

Kommuneplan

Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplan

Prosjektet Helsehus

Helsehus Helsehus

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Kommunereform

Bedre kommune Kommunereform informasjonsside

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Personvern

Personvern

Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Bredbånd Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Koronaviruset: tiltak og hendelser i Rødøy

Virus.png - Klikk for stort bilde

Vi har innført lokale tiltak i Rødøy, og det er begrenset adgangskontroll til offentlige bygg. Det er ikke klart hvor lenge de forskjellige tiltakene vil vare, men vi legger ut informasjon løpende her. 

Status vaksinering

9. april 2021

Vaksineringen går fremdeles så raskt det kan – vi setter alle doser så snart vi mottar dem. Totalt har nå 12 % av befolkningen fått første dose og 6,5 % av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 15 får vil vi få 36 doser. Disse vil bli distribuert på Gjerøy, i Øresvik og i Tjongsfjord. Vi vil vaksinere i gruppe 3, og av praktiske hensyn bevege oss ned til gruppe 4 i enkelte av kretsene.

I uke 16 får vi også 36 doser som vi kommer tilbake til distribueringen av i neste uke.

Fastlege i annen kommune?
Dersom du er innbygger i Rødøy kommune og er i risikogruppe 4: mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, men har fastlege i annen kommune, skal du vaksineres hos oss. 

For at du skal kunne få tilbudet må vi bekreftelse  fra din fastlege. Bekreftelsen kan du eller ditt fastlegekontor sende til

Kommunelegen i Rødøy
Skolebakken 100
8186 Tjongsforden. 

Ved spørsmål, ta kontakt på telefon 400 31 886.

Dersom du ikke er i risikogruppe, men ønsker vaksine når den blir tilgjengelig for flere kan du sende mail til: postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi epost og telefonnummer, så kontakter vi deg når du får tilbud om vaksine. Det kan fremdeles ta tid. 

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 97 % fått første dose og 80 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 70% av befolkningen fått første dose, og 43 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 21 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 22% av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 13 % er fullvaksinert.


 

Regionale tiltak utgår – nasjonale tiltak vil gjelde

9. april 2021

Smittesituasjonen har bedret seg i vår region. De regionale forskriftene som ble innført for Bodø og Salten-kommunene opphører derfor søndag 11. april. Fra mandag 12. april kl. 00 er det nasjonale smitteverntiltak som gjelder.

Mange av påbud/forbudene går nå tilbake til å være anbefalinger, som for bruk av hjemmekontor. Ellers er det få endringer for oss i Rødøy.

Her er oversikten over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet.Tiltakene gjelder inntil videre, men det skal gjøres en ny vurdering innen 14. april.

2021_03_25_nasjonale-tiltak_16-9.jpg - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

Status vaksinering

30. mars 2021

Vaksineringen går fremdeles fint – vi setter alle doser så snart vi mottar dem. Totalt har nå 9,6 % av befolkningen fått første dose og 6,5% av befolkningen er fullvaksinert. 

I uke 14 får vi 30 doser. Dersom alt går etter planen vil disse bli brukt på Rødøya, Myken, Storselsøy, Nordnesøy og til helsepersonell. I uke 15 får vil vi få 36 doser, vi kommer ut med  videre informasjon om distribuering i starten av uke 14.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 80 % fått første dose og 75 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 62% av befolkningen fått første dose, og 40 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 7 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 18% av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 14 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De får 20 % av dosene igjen fra denne uken.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan vi prioriterer, om du blir kontaktet eller må henvende deg selv, hvilken vaksinetype vi setter, og om mulige bivirkninger av vaksinen. 

Under finner du også artikler om hvilke smitteverntiltak som gjelder nasjonalt og i Rødøy nå, og hva som er regjeringens anbefalinger for påsken. 

 

 

Status vaksinering

26. mars, oppdatert 29. mars 2021

Vaksineringen går etter planen, og nå litt raskere. Totalt har nå 8,7 % av befolkningen fått første dose og 6,2 % er fullvaksinert. 

Torsdag 25. mars vaksinerte vi i risikogruppe 1-3, som omfatter beboere i sykehjem og aldersgrupper ned til 75 år, i Værangfjord, Sørfjord og Øresvik. Onsdag 31. mars får vi 18 doser, hvor seks går til revaksinering. De 12 resterende dosene vil bli satt i Værangfjord og på helsepersonell. I uke 14 får vi 30 doser. Dersom alt går etter planen vil disse bli brukt på Rødøya, Myken, Nordnesøy og til helsepersonell.

Vi setter alle vaksiner samme uke som vi mottar dem, og vi venter større leveranser i april enn vi har fått så langt.

Vi følger FHIs prioriteringsliste av alders- og risikogrupper  Vi må også ta hensyn til geografi og reiseavstand, ettersom hvert vaksineglass må brukes raskt etter at det er åpnet. Derfor hender det vi tar flere prioriterte grupper når vi først er på et sted, om det bor få folk i en gruppe i kretsen. Der det bor mange i hver gruppe, vil vi komme tilbake til kretsen i flere omganger ettersom vi blir ferdige med høyere prioriterte grupper også i andre kretser.

De som er i aldersgruppen 18-64 år, og som er i risikogruppene definert av FHI behøver ikke å kontakte oss – de vil høre fra sitt fastlegekontor for vaksinering.  Vi har gått over til seks ukers intervall mellom første og andre dose, etter anbefaling fra FHI. Dette innebærer at flere vil bli beskyttet tidligere, men at det vil ta noe lenger tid før alle er fullvasinert. 

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 80 % fått første dose og 75 % er fullvaksinert. Vi er litt forsinket i gruppen på grunn av uforutsette hendelser.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 49% av befolkningen fått første dose, og 38 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, 7 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 16 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 12 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De vil få 20 % av dosene fra uke 13 igjen.

Vi vil etter hvert som vi har vaksinert risikogruppene gå i gang med å vaksinere øvrig befolkning. Vi inviterer alle i aldersgruppen 18-64 år, som ønsker vaksine, til å sette seg på liste.

Kontakt oss på e-post postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi navn, adresse og telefonnummer. Du kan også ringe på telefon 75 09 80 63 eller 75 09 88 52 mellom kl. 10-12 eller kl. 13-15 hverdager.

Rødøy er ikke direkte berørt av at AstraZeneca er stoppet, ettersom vi bare har mottatt Pfizer vaksinen Comirnaty.

All medisin som har en virkning kan ha en bivirkning. Vi vil derfor minne om at vaksinen kan gi mindre bivirkninger som smerter på stikkstedet. Etter dose to er bivirkninger som tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber også vanligere. Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

 

 

 

Ha en god og trygg påske!

25. mars 2021

Påskeann 4-5.jpg - Klikk for stort bilde

Vi minner om at du har minst mulig sosial kontakt nå og gjennom påsken, og at du holder god avstand til andre. Dersom du reiser mellom kommuner, følg de til enhver tid strengeste smitteverntiltakene.

Dette er regjeringens anbefalinger for påsken.

Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk, og test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet med covid-19. 

Vi har god testkapasitet. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte, tar du først kontakt med oss per telefon, så avtaler vi videre oppfølging. Dette gjelder også dersom du allerede har avtalt time. Vi ber deg også om å ha god hoste- og håndhygiene, og å bruke anviste sitteplasser på venterom. 

I helligdagene pågår testing som i helger. Bruk legevakttelefonen. Kontaktinformasjon og åpningstider ved legekontoret finner du her


 

Regjeringen innfører strengere nasjonale tiltak

23. mars 2021

Nå er tiden for å følge alle regler og anbefalinger, for å bryte smittekjeden. Hovedbudskapet er å treffe så få som mulig, for å unngå å bli smittet, eller å smitte andre.

Regjeringens nye anbefalinger og regler finner du her, sammen med rådene som gjelder for påskeferien.

Dette innebærer blant annet at Rødøy rådhus med NAV-kontoret fremdeles holdes stengt for besøkende. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller, utenom skolens aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år, er stoppet.

Den regionale forskriften som ble videreført fra 17. mars til 11. april gjelder fremdeles for Rødøy. Den er temmelig lik de nye nasjonale tiltakene, men på de områdene hvor de er ulike, skal en følge den strengeste.

 

Status vaksinering

18. mars 2021

Vaksineringen går etter planen i Rødøy. Totalt har nå 6,6 % av befolkningen fått første dose og 6,1% av befolkningen er fullvaksinert. 

Vi har gått over til seks ukers intervall mellom første og andre dose, etter anbefaling fra FHI. Dette innebærer at flere vil bli beskyttet tidligere, men at det vil ta noe lenger tid før alle er fullvasinert. 

Rødøy er ikke direkte berørt av at AstraZeneca er stoppet, ettersom vi bare har mottatt Pfeizer vaksinen Corminaty.

Torsdag 25. mars vil vi vaksinere risikogruppe 1-3 i Værangfjord, Sørfjord og Øresvik. De som får tildelt vaksine i denne omgang, vil bli kontaktet av oss på forhånd. Vi benytter båt for å komme oss rundt i kretsene utenfor Værangfjord og Tjongsfjord.

Mer om hvem som har blitt vaksinert så langt:

 • I risikogruppe 1 og 2 som omfatter beboere i sykehjem og aldersgruppen 85 år og eldre har nå 75 % fått første dose og 72 % er fullvaksinert. I løpet av uke 11 og 12 fullvaksineres alle disse.

 • I risikogruppe 3 som er aldersgruppen 75-84 år har 45% av befolkningen fått første dose, og 38 % er fullvaksinert.

 • I risikogruppe 4 som er aldersgruppen 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, har 3,5 % fått første dose, og 1,4 % er fullvaksinert.

 • Dessuten er 16 % av kritisk helsepersonell vaksinert med første dose, og 11 % er fullvaksinert. Vi ligger under anbefalt gjennomsnitt, da vaksinering av helsepersonell stoppet i påvente av AstraZeneca. De vil få 20 % av dosene fra uke 13 igjen.

   
 

Regjeringen viderefører de strenge smitteverntiltakene

17. mars 2021

Rødøy og regionen beholder de strenge smitteverntiltakene til over påske. 

Regjeringen skriver i en pressemelding i dag at de regionale tiltakene for Bodø og Saltenkommunene med Rødøy forlenges til og med 11. april. 

Bodø kommune fortsetter i tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå). De ni andre kommunene, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold fortsetter i tiltaksnivå C. Her finner du hva de forskjellige tiltaksnivåene innebærer.

Regjeringen har også kommet med anbefalinger for påsken. Vær oppmerksom på at dersom smittesituasjonen endrer seg nasjonalt, regionalt eller lokalt så vil både regler og anbefalinger kunne endres på kort varsel. 

Nå er det aller viktigste at alle tar eget smittevernarbeid på alvor. Unngå å møte folk. På den måten unngår du situasjoner hvor du kan bli utsatt for eller utsette andre for smitte.

Ditt bidrag kan være å 

 • holde to meters avstand om kontakten varer i mer enn 15 minutter

 • unngå direkte fysisk kontakt

 • unngå direkte kontakt med kroppsvæsker

 • ha god håndhygiene (vaske/sprite hendene)

 • ha god hostehygiene (bruk papir eller albuekrok)

 • holde deg hjemme om du er syk

 • bruke munnbind i situasjoner hvor du ikke kan overholde anbefalingene om avstand

 • kontakte legekontoret for å bli testet om du har symptomer – vi har god kapasitet

 

Regjeringen innfører strenge smitteverntiltak i regionen

12. mars 2021

Regjeringen har i dag innført strenge smitteverntiltak i Bodø og nabokommunene i Salten, inkludert Rødøy.

Regjeringen skriver i sin pressemelding at Bodø kommune har et pågående utbrudd av den sørafrikanske varianten av koronaviruset. Det er en høy andel med ukjent smittevei, og situasjonen er ustabil og i utvikling. De ni omkringliggende kommunene uttrykker bekymring for mulig spredning av smitte fra Bodø.

Etter ønske fra kommunene, og anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, innfører regjeringen regionale tiltak fra midnatt, natt til lørdag 13. mars. Tiltakene varer til og med fredag 19. mars.

Regjerningen har besluttet å innføre tiltaksnivå A – særlig høyt – i Bodø kommune. I nabokommunene inkludert Rødøy innføres tiltaksnivå C – ganske høyt. Her finner du en oversikt over hvilke tiltak som gjelder for de ulike nivåene

For Rødøys befolkning betyr dette i praksis for det meste at de anbefalingene som har vært gitt de siste par ukene, går over til å bli påbud/forbud.

De lokale tiltakene tilpasses den nasjonale forskriften. 

 • Rødøy rådhus med NAV-kontoret er stengt for besøkende. 

 • Pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø bes om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

 • Vi ber om at de som måtte reise mellom to eller flere kommuner til enhver tid tar med seg og praktiserer de strengeste anbefalingene fra de kommunene en oppholder seg i. 

 • Vi oppfordrer alle til å ha så lite sosial omgang og personlig kontakt som mulig, å unngå all unødvendig reising, å ha lav terskel for å teste seg, og til å ha god hånd- og hostehygiene. 

For tiden har vi ingen med påvist smitte i kommunen, og ingen i nærkontakter til påvist smittede i karantene. Vi har god kapasitet til testing. Vaksineringen er i rute, og vi følger nasjonal prioriteiringsliste. 

Takk for ditt bidrag til å stoppe smittespredningen!

 

 

Videreføring av lokale smitteverntiltak

4. mars, oppdatert 10. mars 2021. Kriseledelsen har vurdert at tiltakene videreføres ut 25. mars 2021. 

Smittesituasjonen i fylket og regionen er fremdeles krevende, og Rødøy viderefører de lokale smitteverntiltakene som har blitt innført siste uke, inntil videre til 11. mars. 

Dette innebærer blant annet at Rødøy rådhus med NAV-kontoret er stengt for besøkende, idet alle ansatte også er anbefalt å ha hjemmekontor. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller utenom skolens aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år er stoppet. 

Pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø bes om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

Vi ber om at de som måtte reise mellom to eller flere kommuner til enhver tid tar med seg og praktiserer de strengeste anbefalingene fra de kommunene en oppholder seg i. 

Vi oppfordrer alle til å ha så lite sosial omgang og personlig kontakt som mulig, å unngå all unødvendig reising, å ha lav terskel for å teste seg, og til å ha god hånd- og hostehygiene. 


 

Vi skal bryte smittekjeden

5. mars 2021

For å bryte smittekjeden er det viktigste tiltaket å ta eget smittevernarbeid på alvor – og unngå å møte folk. På den måten unngår du situasjoner hvor du kan bli utsatt for eller utsette andre for smitte.

Du må huske å

 • holde to meters avstand om kontakten varer i mer enn 15 minutter
 • unngå direkte fysisk kontakt
 • unngå direkte kontakt med kroppsvæsker

I situasjoner hvor du ikke kan overholde anbefalingene om avstand, bør du bruke munnbind. Dette beskytter ikke deg for å bli utsatt for smitte, men det kan forhindre at du smitter andre. 

Så minner vi igjen om å

 • ha god håndhygiene (vaske/sprite hendene)
 • ha god hostehygiene (bruk papir eller albuekrok)
 • holde deg hjemme om du er syk
 • kontakt legekontoret for å bli testet om du har symptomer – vi har god kapasitet. 

Om uhellet skulle være ute vil du bli bli kontaktet av våre smittesporere. Værs snill å gi dem alle opplysninger de ber om. Du vil kunne bli definert som nærkontakt dersom du ikke har overholdt avstandsreglene over. Smittesporerne gjør en samlet risikovurdering, og avgjør hvem som skal regnes som nærkontakt.

De mest smitteutsatte nærkontaktene er husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Det vil vanligvis si de som  

 • bor i samme husstand.
 • har hatt tilsvarende omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand (eksempel kan være kjæreste, eller nærmeste kolleger i kontorfellesskap).
 • har pleiet en som er bekreftet smittet, eller hatt tilsvarende nær fysisk kontakt, uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr.

 

Status vaksinering

5. mars 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose. 60 av disse personene er fullvaksinert, det vil si har fått andre dose. I neste uke får vi til sammen 18 doser, hvorav seks går til første dose 12 doser til folk som skal ha andre dose.  

All medisin som har en virkning kan ha en bivirkning. Vi vil derfor minne om at vaksinen kan gi mindre bivirkninger som smerter på stikkstedet. Etter dose to er bivirkninger som tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber også vanligere. Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

Les mer om vaksinen Comirnaty fra Pfeizer.

 

Lokale smitteverntiltak

3. mars 2021

Rødøy rådhus stenges for besøkende. All aktivitet i gymsaler, idrettshaller og svømmehaller, stoppes inntil videre. Dette gjelder ikke skolenes aktiviteter og aktiviteter for de under 20 år.

Dette gjøres på grunn av nasjonale og regionale føringer om bruk av hjemmekontor, og på grunn av smittesituasjon i fylket. Tiltakene vil gjelde fra onsdag 3. mars og inntil videre.

Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere finner du her.

Vi beklager situasjonen!


 

Vaksinering og besøk ved omsorgssentrene

1. mars 2021

I lys av den krevende smittesituasjonen i Bodø kommune, ber vi om at pårørende til beboere ved omsorgssentrene som har kommer fra eller har vært i Bodø om å vurdere å utsette eventuelle besøk. Dersom det likevel planlegges besøk, ber vi om at en tar kontakt med omsorgssenteret på forhånd, for tilrettelegging av smitteverntiltak.

Vi vil etter hvert som vi har vaksinert risikogruppene gå i gang med å vaksinere øvrig befolkning. Vi inviterer alle i aldersgruppen 18-64 år, som ønsker vaksine, til å sette seg på liste.

Kontakt oss på e-post postmottak@rodoy.kommune.no. Husk å oppgi navn, adresse og telefonnummer. 

Du kan også ringe på telefon 75 09 80 63 eller 75 09 88 52 mellom kl. 10-12 eller kl. 13-15 hverdager. 

De som er i aldersgruppen 18-64 år, og som er i risikogruppene definert av FHI behøver ikke å kontakte oss – de vil høre fra sitt fastlegekontor for vaksinering.  

 

Smittesituasjonen i Bodø inn i vinterferien

26. februar 2021

Bodø kommune innfører ny forskrift med strengere tiltak for å få bukt med økende koronasmitte. Hovedregelen er å ha minst mulig sosial kontakt.

Hvis du skal fra Bodø til Rødøy på vinterferie, ta med deg de strengere smittevernanbefalingene derfra når du kommer hjem eller på hytta her. 

Alle bør unngå unødvendige reiser til Bodø den kommende uken. Om du skulle oppholde deg i Bodø må du følge reglende som gjelder der. 

Den nye forskriften i Bodø innebærer at det blir ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem gjester i private hjem, eller innendørs på offentlig sted eller lokaler med flere enn 10 personer tilstede. Flere typer virksomheter vil bli stengt, blant annet idrettshaller, treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, og steder hvor det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter. Serveringssteder skal registrere gjester, og ansatte der må bruke munnbind. Skjenking av alkohol opphører. 

Forskriften gjelder fra i dag og en uke fremover. Forskriften og siste om smittesituasjonen i Bodø finner du her

Reis Nordland anbefaler å bruke minnbind på regionbusser, ferger og hurtigbåter som går fra Bodø. Reiseråd for deg som reiser kollektivt


 

Status vaksinering

26. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose, og 42 av disse personene er fullvaksinert, det vil si at de også har fått dose to. Neste uke får vi på nytt 18 doser, hvor alle går til dose to. Altså får ingen første dose neste uke. 

Nå har vi vaksinert alle beboerne på både Alderstun og Rødøya omsorgssenter. Vi åpner som planlagt for besøk i fellesområder etter nye regler 1. mars ved Alderstun og 8. mars ved Rødøya omsorgssenter.


 

Status vaksinering

18. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 76 personer med første dose. 26 av disse personene er fullvaksinert, det vil si at de også har fått dose to. Neste uke får vi 18 doser, hvorav 16 går til dose to og resterende to doser går til to nye personer. 

Vi har i dag fullvaksinert Alderstun omsorgssenter, og vi åpner for besøk i fellesområder etter nye regler 1. mars. Dersom alt går etter planen vil vi bli ferdig med Rødøya omsorgssenter 25. februar, og åpner for besøk etter nye regler der fra 8. mars. 


 

Åpning for besøk ved omsorgssentrene utsatt

Alderstun omsorgssenter åpner ikke for besøk før 1. mars og Rødøya omsorgssenter ikke før 8. mars, da de ikke er ferdige med vaksineringen av dose 2. Besøksregler fra tidligere gjelder inntil da.

 

Status vaksinering

11. februar 2021

Vi har til nå vaksinert 64 personer med første dose. 20 av disse har fått dose to og er ferdig vaksinert. I neste uke får vi til sammen 18 doser hvor seks går til andre dose og resterende går til 12 nye personer. Vi vil, dersom alt går etter planen, være ferdig å vaksinere beboerne på Alderstun 18. februar, og på Rødøya 25. februar. 

Vi har parallelt startet med vaksinering av prioriterte grupper utenfor omsorgssentrene, og følger nasjonale føringer.


 

Oppdatert vaksinasjonsprogram

8. februar, oppdatert 9. februar 2021

I Rødøy er det 18 personer som får første dose av korona-vaksine i uke, opplyser leder for helsetjenesten Tone Hoff. Av disse er tre helsepersonell og 15 personer over 65 år, fordelt etter nasjonal prioriteringsrekkefølge. Seks personer får dose to, slik at kommunen til sammen har 24 doser til disposisjon i uke seks. Før dette har til sammen 12 personer fått to doser vaksine og 40 personer har fått første vaksinedose. 

Vaksineprogrammet fremover

Kommunene får tildelt vaksiner etter befolkningsgrunnlag. Vi planlegger vaksineringen to uker frem i tid, etter hvert som vi får beskjed om antall doser.

Vi vaksinerer fortløpende i prioritert rekkefølge, og det skal settes to doser med tre ukers mellomrom. 

Først ute er beboerne på omsorgssentrene. Så folk i aldersgruppen over 65 år. Alle disse er allerede kontaktet, og de som ønsker vaksine er satt på venteliste. De fra 18-64 år som skal prioriteres av medisinske årsaker vil også bli kontaktet av fastlegene eller legekontoret, og vi vil sende ut brev til disse. 

Når vi er klare for å vaksinere utenfor omsorgssentrene, vil vi også legge opp til besøk i kretsene. Da kan flere prioriterte grupper bli slått sammen, når vi først besøker en krets. 

Det er planlagt for vaksinering i øykretser, Øresvik og Sørfjorden ved at vaksineteamet reiser rundt. Kretsvis vaksinering blir bestemt etter hvor mange doser vi får en enkelt uke, og hvor mange i målgruppene som bor i kretsen.

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig for disse å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Vaksinasjon av yngre som ikke er i prioriterte grupper vil først starte når vi er ferdige med prioriterte grupper. Dette kan ta flere måneder, men vil bli annonsert i god tid.

Vaksineteamet består av helsesykepleier og sykepleier. Omsorgssentrene har også personell som er sertifisert for vaksineringen.

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.

Du kan lese mer om vaksineprogrammet og de prioriterte gruppene på Folkehelseinstituttet og helsenorge.no.


 

Ny vurdering av lokale tiltak, basert på de nasjonale føringer

Fra 4. februar 2021 gjelder følgende (datoer for besøksrutiner på omsorgssentrene ble endret 10. februar):

Idrettsanlegg

Idrettsanleggene, herunder gymsaler, svømmehaller og treningsrom, kan benyttes igjen. Gardereober kan bare benyttes etter avtale med rektor, av hensyn til renholdsrutiner. 

All bruk skal skje i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer. Se Helsedirektoratet om smittevern for idrett: Arrangementer, treningsareal og garderober.

NIF har egen temaside for koronavirus, og de enkelte særforbundene har også temasider om korona for detaljert gjennomføring av aktivitetene.

 

Samfunnshusene

kan igjen leies ut til private arrangementer med de restriksjoner som til enhver tid gjelder i forhold til antall personer og avstander mellom personer.

Dersom det er mer enn tre dager opphold til ny utleie, kan renholdet utføres av de som leier lokalet med de instruksjoner som gjelder for renhold i forhold til hygiene og smittevern.

Dersom det er mindre enn tre dager til lokalet skal brukes av andre, må det i tillegg utføres smitterenhold av renholder.  Dette koster kr 750 og belastes leietaker i tillegg til ordinær leiepris. Ordinært renhold og rydding utføres av leietaker.

 

Besøk på omsorgssentrene

Regjeringen har gitt nye retningslinjer for besøk ved omsorgssentrene. Det åpnes for klemming og besøk i fellesrom, ettersom vaksineprogrammet har kommet langt nok. 

Rødøy kommune er godt i gang med vaksinering på omsorgssentrene, men på grunn av begrenset tilgang på vaksiner er vi ikke helt i mål enda. Inntil alle beboere har fått to vaksinedoser, gjelder nåværende regler om å avtale besøk og bruk av besøksrom (se artikkel av 19. august, nedenfor).

Du kan ikke komme på besøk om du har luftveisinfeksjon. Reisende fra "Ring 1" kan ikke komme på besøk før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst til kommunen. 

Følgende regler for besøk på omsorgssentrene vil gjelde fra (merk nye datoer) 1. mars på Alderstun og fra 8. mars på Rødøy:

 • Besøk trenger ikke lenger å avklares med sykehjemmet i forkant. Men avklar besøk i forkant hvis det er fare for at mange kommer samtidig, slik at det blir vanskelig å overholde råd om avstand.

 • Besøk på sykehjem kan foregå i fellesarealer. Hvis det blir vanskelig å overholde anbefalinger om avstand, bør besøk finne sted på beboerens rom.

 • Besøkende skal holde minst 1 meters avstand til den de besøker, ansatte og andre beboere opprettholdes. Det gjøres unntak hvis både den besøkende og beboeren er vaksinert – da kan de ha fysisk kontakt. Vaksinerte beboere kan også ha nær kontakt med et begrenset antall uvaksinerte besøkende, og de samme over tid.

 

Status nasjonale og lokale tiltak

Ny artikkel 1. februar 2021.

Vi minner om lokale regler:

 • Det er stengt for besøk på begge omsorgssentrene for reisende fra Ring 1, før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst i kommunen.

 • Rådhuset er stengt for besøkende som ikke har avtale. Vi oppforder alle som kan det til å ha hjemmekontor, og møter bør avholdes digitalt der det er mulig. Sentralbordet er åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere.

Nasjonale føringer finner du hos Helsenorge.no.
 

Vi ber reisende fra sør om å være forsiktige, og anbefaler å teste seg

Ny artikel 24. januar, oppdatert 1. februar 2021.

Det er innført omfattende og gode tiltak i Oslo-regionen, etter utbruddet av den engelske mutasjonsvarianten, blant annet i Nordre Follo. Rødøy kommune anser derfor at det ikke er aktuelt å innføre reiserestriksjoner for folk som kommer sørfra. 

Vi ber folk som kommer fra de kommunene som regjeringen definerer i Ring 1 om å ha lav terskel for å teste seg. En kan kontakte legekontoret her for å avtale testing. 

Det er ekstra viktig at alle smittevernregler overholdes til enhver tid. Det er også viktig at folk som kommer sørfra er ekstra varsomme og tilbakeholdne med sosial kontakt mens de oppholder seg i Rødøy.

Reisende fra Ring 1 kan ikke besøke pårørende ved omsorgssentrene i Rødøy før etter negativ koronatest på dag fem etter ankomst til kommunen. 

Vi følger alle nasjonale føringer, og vurderer hele tiden om det bør innføres ytterligere tiltak i forhold til den lokale smittesituasjonen.

 • Begrens sosial kontakt, og hold nede antall personer du møter
 • Arrangementer bør utsettes eller avlyses
 • Hjemmekontor bør brukes av alle som har mulighet til det
 • Unngå resier i inn- og utlan
 • Hold avstand
 • Hold hendene rene
 • Hold deg hjemme hvis du er syk

 

Legekontorene åpner igjen

Ny artikel 19. januar 2021.

Legekontorene har nå åpent for ordinære konsultasjoner, men vi forholder oss til grunnleggende smittevernsrutiner. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte tar du først kontakt med oss per telefon, så avtaler vi videre oppfølging. Dette gjelder også dersom du allerede har avtalt time.

Vi ber deg også om å ha god hoste- og håndhygiene, og å bruke anviste sitteplasser på venterom.

Mange spørsmål og vurderinger kan gjøres via telefon eller ved videokonsultasjon. Vi ber deg ta kontakt med legekontoret per telefon eller via besøkslegen.no dersom du trenger kontakt med lege eller helsepersonell. Vi vil da sammen vurdere eventuelle alternativ.

Selv om vi har iverksatt smittevern tiltak er det viktig at alle som trenger kontakt med lege tar kontakt med oss enten på legekontoret eller legevakt.

Hvordan kontakte oss, og åpningstider.

 

Gjenbruksstasjonen åpner igjen

Ny artikel 19. januar 2021. 

HAF melder at gjenbruksstasjonen åpner igjen. Se HAFs nettside for åpningstider

 

Status smittesituasjon, nasjonale og lokale tiltak

Ny artikkel 18. januar 2021.

Siste påviste tilfelle av covid-19 i Rødøy var tirsdag 12. januar, det vil si for seks dager siden. Vi kan konkludere med at vi har fått kontroll på det lokale utbruddet, som var knyttet til samme miljø av nærkontakter.

Fremdeles har vi personer som er i karantene og isolasjon. Vi oppfordrer på det sterkeste til å overholde alle smittevernråd og tiltak, nasjonale og lokale, så vi ikke får noen oppblomstring eller nye tilfeller. 

Regjeringen videreførte i dag de fleste nasjonale tiltakene, men gir lettelser for barn og unge. Dette og den bedrete lokale smittesituasjonen innebærer at vi får noen justeringer av de lokale tiltakene:

 • Gjerøy og Nesøy skoler har digital hjemmeundervisning ut denne uken, til 22. januar.
   
 • Barnehager og skoler drives etter prosedyrer for gult nivå.
   
 • Begge omsorgssentrene åpner for besøk. Smittevernregler skal følges (se nedenfor). 
   
 • Svømme- og idrettshaller/gymsaler åpnes for barneidrett og kroppsøving i skolen, men ikke for voksne. Det er anbefalt å ha kroppsøving ute. 
   
 • Bibliotek og samfunnshus er stengt inntil videre. 
   
 • Rådhuset er stengt for besøkende. Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom kl. 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere
   
 • Legekontoret er stengt for besøkende uten avtale. Ny vurdering gjøres 19. januar. 
   
 • Gjenbruksstasjonen er stengt inntil videre. 

Her finner du Helsenorges oversikt over regler og anbefalinger.  


 

En til påvist smittet, ingen ved Nesøy skole og barnehage

Ny artikkel 12. januar 2021. Artikkelen er oppdatert 13. januar. Alle tester ved Nesøy skole er mottatt, og de var negative,

En person har til fått påvist smitte i dag. Dette er en kjent nærkontakt i det pågående covid-19 utbruddet. Vedkommende har vært i karantene helt siden utbruddet ble kjent, og er nå i isolasjon. Resultatet er av annengangs test, og smittesporing er gjennomført.

I forbindelse med at en elev ved Nesøy skole har påvist smitte, gjennomførte vi omfattende testing i går, mandag. Vi har mottatt alle testresultater, og alle var negative. De som er testet får direkte beskjed.

De som har mottatt negativt testresultat må fortsatt opprettholde 10 dagers karantene. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas. Kontakt legekontoret for vurdering.

Nesøy skole vil ha digital hjemmeundervisning ut neste uke, og barnehagen holder stengt. Gjerøy skole vil også ha digital nettundervisning en uke til. Omsorgssentrene planlegger å åpne for besøk igjen. De kommer tilbake med nærmere informasjon. Andre nasjonale og lokale tiltak gjelder fremdeles

Vi understreker viktigheten av det FHI skriver om at økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. 

Det er nå totalt 20 personer som har påvist smitte i Rødøy. Av disse er 17 i isolasjon per i dag. Det er ikke meldt om alvorlig syke så langt. Alle de som har påvist smitte har fått tilbud om oppfølging hjemme av helsepersonell, ved hjelp av digital teknologi. 

Vi har testet omtrent 230 personer tilknyttet utbruddet siden nyttår. Dette gir store konsekvenser i kommunen. Fremdeles er omtrent 70 i karantene. 

Torsdag skal vi vaksinere de fire eller fem neste beboerne ved omsorgssentrene, og en fra personalet som jobber med pasientkontakt. 


 

En påvist smittet

Ny artikkel 10. januar 2021

Vi har i dag fått en påvist smittet, og resten negative svar på alle utestående prøver som har tilknytning til det pågående utbruddet i Rødøy. Vi fikk også korrigering på en negativ prøve ble opplyst positiv i går – det innebærer at vi har totalt 19 påviste tilfeller i Rødøy.

Vedkommende som er påvist smittet i dag var allerede i karantene, som kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Smittesporing pågår.

Alt i alt har vi fått analysert omtrent 190 tester den siste uken.

I morgen skal vi teste barnehagebarn, elever og ansatte ved Nesøy skole, ettersom en elev der fikk påvist smitte i går. Vedkommende var kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Vi opprettholder de lokale tiltakene som allerede er innført – som hjemmeundervisning og besøksstans på omsorgssentrene – inntil prøveresultatene kommer tilbake, og vi får vurdert konsekvensen av disse.

Vi minner om karantenereglene:

 • Dersom du er definert som nærkontakt med en påvist smittet person, skal du ta test og være i karantene i minst 10 dager. Er testen negativ skal du fortsatt opprettholde 10 dagers karantenetid. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas.

 • Dersom du er testet med mistanke om covid-19, men ikke har vært i nærkontakt med en som er smittet, eller du ikke har symptomer, kan du gå ut av karantene når testen er negativ.

 • Har du symptomer etter at karantenetiden er over, skal du holde deg hjemme til du er i god allmenntilstand – det vil si at du føler deg frisk og er feberfri.

 • For alle som deler husstand med noen som er smittet med covid-19, og selv har testet negativt gjelder følgende: Din karantenetid varer t.o.m. fem dager etter at den siste i din husstand er ferdig med isolasjon. Hvis du utvikler symptomer underveis, må du ta kontakt med legekontoret for å avtale testing.

 

Her finner du FHIs informasjon om hvordan karantene eller isolering skal gjennomføres.

Det er hyggelig å registrere at flere av dem som har fått påvist smitte nå er på vei ut av isolasjon, etterhvert som de blir friske igjen. Også her er avstandsoppfølgingen vi tilbyr en fin støtte – den gir en god vurdering av almenntilstanden før en friskmeldes. Mange kommer også ut av karantene nå. Vi skal ikke være urolige for dette. Vi bryter smittekjeden om alle følger nasjonale og lokale føringer og råd om smittevern: å ikke ha sosial omgang, bruke hjemmekontor, holde avstand, ha god hoste- og håndhygiene, være hjemme om vi er syke, og å teste oss ved symptomer.

Vi får fem-seks nye vaksinedoser til uken. Vi fortsetter å vaksinere beboerne på omsorgsentrene så snart de kommer. Denne gangen vil også en fra personalet som har direkte pasientkontakt få vaksine.

 

Nesøy skole og barnehage, påvist smittetilfelle

Informasjon til berørte ved Nesøy skole og barnehage. Samtlige barnehagebarn, elever og ansatte pålegges karantene til og med 17. januar, på grunn av påvist tilfelle av Covid-19.

Digital hjemmeundervisning gjennomføres som planlagt. Vi har direkte kontakt med foreldre til barnehagebarna om eventuelt behov.

Karantene betyr at du skal redusere kontakt med andre mennesker mest mulig, slik at videre smitte forhindres, men du behøver ikke være helt isolert. Det er ikke krav om karantene for andre du bor sammen med så lenge du fortsatt er frisk. 

For informasjon om karantene se FHI om karantene og isolering (les avsnitt om: Råd til deg som er pålagt karantene).

VIKTIG – Dersom du utvikler akutte luftveissymptomer i karantenetiden kan det være Covid-19. Du skal fra da isolere deg, og kontakte kommunen slik at man får gjennomfør nødvendig testing. Ta kontakt direkte med legekontoret på 75 09 88 50, eller legevakt utenom kontortid på 116 117. VIKTIG – De personer man bor sammen med skal da holde seg hjemme i karantene i påvente av prøvesvaret til det antatt smittede.

Vi ønsker også at samtlige elever i karantene, uavhengig om du har symptomer eller ikke, testes for Covid-19. Hver enkelt får derfor tilbud om dette mandag 11. januar. Vi kommer tilbake om tidspunkt.

9. januar 2021
Kriseledelsen, Rødøy kommune

 

Fem nye smittetilfeller

Ny artikkel 9. januar 2021. Oppdatert med antall fra tre til fem.

Fem nye personer i Rødøy har fått påvist covid-19 i dag. Alle fem har allerede vært i karantene en tid, ettersom de er kjente nærkontakter i det pågående utbruddet. 

Smittesporing og testing av nærkontakter er i gang. Du hører fra våre smittesporere om du er oppgitt som nærkontakt med en av de som har fått påvist smitte. Dersom du har konkrete spørsmål om din situasjon, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 400 31 886. 

Vi har i alt 19 påviste smittetilfeller i Rødøy, hvorav en oppholder seg i annen kommune.


 

Ingen positive covid-19 tester

Ny artikkel 8. januar 2021, oppdatert

Vi har ikke mottatt positive covid-19 tester i dag. Vi venter fremdeles på svar på omkring 10 tester (antall oppdatert) – av de er flere annengangs test. Status er fremdeles at 14 personer har fått påvist smitte. Disse har gått i islolasjon, en utenfor kommunen. Alle er kjente nærkontakter. 

Så langt er det tatt rundt 170 tester i forbindelse med det pågående smitteutbruddet. Med så omfattende smittesporing og testing vil konsekvensene bli store, ettersom så mange må i karantene. Dette gjelder folk i flere kretser. Flere av Rødøy kommunes ansatte er berørt av smittesituasjonen, og særlig Jektvik, Gjerøy, Rødøy og Nesøy kretser. Blant annet har lærere i karantene hatt hjemmeundervisning for elevene ved tre av skolene. Butikker har holdt stengt av forsiktighetsprinsipp, men tilbudt hjemlevering eller bestilling og henting.

Se artikkel nedenfor om karanteneregler, og hva som gjelder ettersom vi har testet bredere enn hva myndighetene har anbefalt.  


 

To nye smittetilfeller

Ny artikkel 7. januar 2021 

Det er i dag påvist to nye covid-19 smittetilfeller i Rødøy. Begge er nærkontakter i forbindelse med det utbruddet som nå har i alt 14 påviste tilfeller knyttet til hverandre. Alle smittede er i isolasjon, en er utenfor kommunen.

Smittesporing og testing av nærkontakter pågår. Du hører fra våre smittesporere om du er oppgitt som nærkontakt med en av de som har fått påvist smitte. Dersom du har konkrete spørsmål om din situasjon, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 908 35 341, 959 65 660 eller 400 31 886. 

Les hele artikkelen

 

Ingen nye smittetilfeller

Oppdatering 6. januar 2021.

Vi har ikke fått bekreftet noen flere nye smittetilfeller i kommunen i dag. Det betyr at vi fremdeles har 12 personer med påvist smitte som er i isolasjon, hvorav en oppholder seg i annen kommune. Alle er kjente nærkontakter. 

I forbindelse med smittesporingen og andre som har blitt testet de siste dagene, så er det fremdeles anslagsvis 15 prøver som vi venter svar på. 

 

Isolering og karantene

Flere er for tiden isolert etter å ha fått påvist covid-19, og andre er i karantene.

Rødøy kommune har testet bredere enn hva de nasjonale retningslinjene krever. Vi må derfor presisere karantenereglene ytterligere:

 • Dersom du er definert som nærkontakt med en påvist smittet person, skal du ta test og være i karantene i minst 10 dager. Er testen negativ skal du fortsatt opprettholde 10 dagers karantenetid. Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas.
 • Dersom du er testet med mistanke om covid-19, men ikke har vært vært i nærkontakt med en som er smittet, eller du ikke har symptomer, kan du gå ut av karantene når testen er negativ.
 • Har du symptomer etter at karantenetiden er over, skal du holde deg hjemme til du er i god allmenntilstand – det vil si at du føler deg frisk og er feberfri.
 • For alle som deler husstand med noen som er smittet med covid-19, og selv har testet negativt gjelder følgende: Din karantenetid varer t.o.m. fem dager etter at den siste i din husstand er ferdig med isolasjon. Hvis du utvikler symptomer underveis, må du ta kontakt med legekontoret for å avtale testing.

Vaksineringen er i gang

Se artikkel i dag 6. januar om at vaksineringen er i gang, og at det gis ekstra oppfølgingstilbud til dem som er smittet

 

Ett nytt smittetilfelle

Oppdatering 6. januar 2021.

Vi har fått et nytt smittetilfelle som er knyttet til utbruddet i Rødøy. Personen er testet og oppholder seg i annen kommune. Nærkontaktene i kommunen er allerede identifisert og i karantene. Smittesporing pågår.

 

Flere påvist smittet

Oppdatering 5. januar 2021.

Vi har fått påvist ni flere med covid-19. Det er totalt 11 påviste tilfeller i Rødøy kommune i dag. Alle er kjente nærkontakter, og er i isolasjon. Smittesporing og testing pågår. 

Det har vært gjennomført flere tester, og vi venter nå svar på 17 utestående prøver.

 

Status nasjonale og lokale tiltak

Se artikkel om status nasjonale og lokale tiltak, 4. januar 2021.

Blant annet:

 • Gjerøy skole har digital hjemmeundervisning til 15. januar, og Rødøy skole til 8. januar.

 • Barnehager drives etter prosedyrer for gult nivå, og øvrige skoler rødt nivå.

 • Det er stengt for besøk på begge omsorgssentrene. 

 • Gymnastikk skal skje ute. Alle svømme- og idrettshaller/gymsaler er stengt i to uker.

 • Biblioteker og samfunnshus er også stengt i to uker.

 • Rådhuset er stengt for besøkende. Sentralbordet vil være åpent som normalt, hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Direktenummer til saksbehandlere.

 • Legekontorene er stengt for besøkende uten avtale.

 • Gjenbruksstasjonen er stengt i to uker. 

 

To personer bekreftet smittet av covid-19

3. januar 2021

På grunn av kommunens smittesituasjon er legekontoret stengt for besøkende uten avtale. Har du behov for legehjelp ring oss på telefon 750 98550.

Våre åpningstider er mandag til torsdag 09:00-11:30 og 12:30-14:00. Fredag 09:00-11:30.

Dersom du er oppgitt som nærkontakt av påvist smittet skal du ha blitt kontaktet av vår smittesporing.

Dersom du har videre spørsmål angående dette, ta kontakt direkte med smittesporingen på telefon 959 65 660 eller 400 31 886. Følg med på våre nettsider som vi oppdaterer fortløpende.

Om du har spørsmål om koronaviruset får du mer informasjon på Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015 (hverdager 08.00-15.30). På helsenorge.no finner du også Helsedirektoratets praterobot (chatbot) hvor du kan skrive inn og få svar på spørsmål.


 

Nye nasjonale smitteverntiltak

Regjerningen har innført nye nasjonale smitteverntiltak gjeldende fra 4. januar 2021. 

– Formålet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vi må nå vente med å gjenoppta sosialt liv til det har gått 14 dager, i det som blir en sosial nyttårspause for alle, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tiltakene vil foreløpig vare i 14 dager, for å få en bedre oversikt over situasjonen. 

– Kommunene trenger også tid og ressurser til å planlegge og gjennomføre oppstart av vaksinasjon. Det er et stort og viktig arbeid, og da blir det vanskelig for kommunene å håndtere mange lokale utbrudd samtidig, sier Høie.

Av tiltakene kan nevnes innstramminger for sosial kontakt som gjester i hjemmet og private besøk, organiserte fritidsaktiviteter, reiser, skoler og utdanning, arbeidsplasser, butikker og idrett. 


 

Håndtering av covid-19 i kommunen

Angående vaksinering, så er vi klare fra 1. januar. De som er i prioriterte grupper for vaksinen vil bli kontaktet av oss i tur og orden, og behøver ikke å bestille time på legekontoret. 

Bruk gjerne Smittestopp. Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Her er mer informasjon om Smittestopp.

Om du har spørsmål minner vi om disse gode informasjonsildene:

 • Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015 (hverdager 08.00 – 15.30)
 • helsenorge.no
 • På helsenorge.no finner du også Helsedirektoratets praterobot (chatbot) hvor du kan skrive inn og få svar på spørsmål 

 

Koronavaksine

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på denne nettsiden. 

Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefale vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. 

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

Hvem kan få koronavaksine?

Mer informasjon om koronavaksine på folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp.

 

Innreise- og smittekarantene

Reglene for innreise og karantene som skal gjøre det enklere å vite om man skal i karantene eller ikke er oppdatert. Det er to typer karantene: innreisekarantene og smittekarantene. Rødøy kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det er viktig at du følger med på hvilke land og områder som omfattes av karanteneplikt ved innreise, dette kan variere.

I tillegg til karantene er testing viktig for å avdekke eventuell smitte og stoppe denne tidligst mulig. Hver og en bidrar til kampen mot korona ved å overholde karanteneplikten og overholde smittevernreglene:

 • 1 meters avstand
 • god håndhygiene
 • vær hjemme om du er syk
 • test deg ved mistanke om Covid-19

Det er vår felles innsats som teller.

Helsedirektoratets veileder om karantenereglene.

 

Besøk ved omsorgssentrene

Ny informasjon per 19. august 2020

Den alminnelige besøksstansen til omsorgssentrene er nå opphevet. Men det er fremdeles krav til besøkskontroll og særlige hygienekrav i forbindelse med besøk. Besøk slik det nå er lagt opp til er en god måte å følge retningslinjene fra FHI på (lenke nederst i artikkelen). Det opprettholdes en tid framover.

Merk at pårørende eller andre som siste 10 dager har vært på reise til eller oppholdt seg i regioner og land utenfor Norge som ikke er omfattet av karanteneplikt ("gule områder"), bør ikke komme på besøk før 10 dager etter hjemkomst. Hvis de testes for SARS-CoV-2, bør de ikke komme på besøk før negativt prøvesvar foreligger.

Vi kan ellers ta imot besøk ved både Alderstun og Rødøya omsorgssenter, etter reglene nedenfor. Ta kontakt for avtale. I tillegg vil beboerne ved omsorgssentrene fritt kunne forlate omsorgssenteret. Det er viktig at også ved turer ut opprettholdes smittevernreglene i forhold til håndhygiene og sosial avstand.

Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs, i eget besøksrom og eventuelt i beboers eget rom, uten opphold i fellesarealer. 

Det skal tilrettelegges slik at det er mulig å holde 1 meters avstand til hverandre, samt at det kan utføres håndhygiene før og etter besøk. 

Det blir tilrettelagt for besøk i en av leilighetene. Besøk kan også legges til rette for i uteområdene.

Vi har besøkstid alle dager fra kl 1100-1300 og kl 1630-1830. Det settes av inntil en time til hvert besøk. Lange besøk er i første omgang prioritert ektefeller og pårørende som har lang reisevei, men kan legges til rette for alle hvis det er tid og plass. Maks antall besøkende er to inne. For besøk ute gjelder regler for sosial avstand. 

Ta kontakt for å avtale besøkstidspunkt

 • Alderstun tlf 903 66 432
 • Rødøya tlf 902 84 852 

Besøkende til Alderstun møter ved hovedinngang ved gammelsiden, og vil bli vist til egen inngang på fremsiden av leilighet. 

Besøkende til Rødøya møter ved inngangen til heisen, og vil bli vist vei videre. 

Besøkende og beboer utfører håndhygiene før og etter besøk. Dette vil personalet vise dere.

Hold avstand til andre besøkende og påberegn litt venting mellom besøk slik at personalet får rengjort mellom besøkene. Ved luftveissymptomer ønskes ikke besøk.

Velkommen!

FHI: Besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner


 

Koronatesting

Vi følger nasjonale retningslinjer for testing og karantene. Det betyr at alle som ønsker det skal kunne testes. Testing er et viktig virkemiddel for i kampen mot viruset. Ta kontakt med legekontoret for avtale om testing. Vi tester hovedsakelig ved legekontorene i Kila og på Rødøya. Legen avgjør om testing skal skje annet sted.

Dersom du ikke har symptomer/er syk eller skal testes som nærkontakt for personer som har Covid-19, kan du bruke offentlig transport med smittevernhensyn som hygiene og avstand. Dersom du har behov for bruk av drosje skal du bruke munnbind under den transporten.

Koronatestene sendes med post. Det kan derfor ta litt tid å få svar. Legen/legekontoret tar kontakt med alle så snart testresultat foreligger. Du vil også finne prøvesvar på helsenorge.no

Folkehelseinstituttet har mer informasjon om:


 

Barnehager, SFO og skoler

Alle barnehager, grunnskoler, skolefritidsordninger og videregående skoler er gjenåpnet. Det er utarbeidet veiledere for hvordan smittevernet skal ivaretas i barnehager og skoler. Se mer om barnehager og skoler hos Helsedirektoratet

Smittespredningen er nå lav, og tiltak i barnehager og skoler kan lettes. I smittevernveilederne er det er laget en modell for tiltak som deles inn i grønt, gult og rødt nivå (regjeringen.no). Det er helsemyndighetene som avgjør om trafikklyset skal skifte, ikke skolene selv.

Tiltakene fra gjenåpningen og fram til starten av juni har vært på rødt nivå. Fra og med 2. juni 2020 kan barnehager og skoler nedjustere tiltakene til gult nivå. Vi planlegger ut fra gult nivå også utover høsten.


 

Psykisk helse

Tjenesten har åpent for normal drift, men med grunnleggende smittevernrutiner. Har du luftveissymptomer eller har vært i nærkontakt med personer med mistenkt eller påvist smitte må du informere oss om dette per telefon,  da avtaler vi alternative løsninger. Vi tilbyr også videokonsultasjoner

Psykisk helsetjeneste  er tilgjengelig på telefon 480 95 611 alle hverdager fra 0800-1500.


 

Videoprat til omsorgssentrene

Det er egne besøksrestriksjoner for omsorgssentrene. Alderstun omsorgssenter har åpnet for besøk, se over. Rødøya omsorgssenter jobber med tilsvarende løsninger. Kun besøk som er strengt nødvendig tillates inntil videre.

Du kan i stedet for besøk ta en videoprat med din nærmeste på omsorgssentrene. Dette er en fin mulighet til å møtes oftere. Begge har sin messengerkonto. Ring først, så er vi behjelpelige med å sette opp videopraten. 

 • Alderstun omsorgssenter, 903 66 432
 • Rødøya omsorgssenter, 902 84 852
Eller ta kontakt med omsorgssenteret for å avtale eventuelle nødvendige besøk
 • Vakt-telefon Alderstun omsorgssenter 75 09 80 27
 • Vakt-telefon Rødøya omsorgssenter 75 09 89 70

 

 

Råd for deg med allergi

Pollenallergi har mange like symptomer med koronasmitte, og allergikere bør ta allergimedisin for å undersøke om symptomene forsvinner.

– Virker medisinen, er det god grunn til å tro at det ikke er korona, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på pressekonferanse om koronakrisen onsdag 22. april.

Om lag 1 million nordmenn har pollenallergi, og flere har uttrykt bekymring over at symptomene minner om korona og er redde for at de er smittet med viruset, ifølge Guldvog.

Han anbefaler allergikere å begynne med pollenmedisin to uker før sesongen starter. Dersom medisinen ikke virker mot symptomene, bør man ta kontakt med fastlegen for å eventuelt bli testet for koronaviruset. 

– Har man alvorlige symptomer og medisinen ikke virker, kan det være lurt å ta en test, sa han. (NTB)

Norges Astma og alleriforbund (NAAF) skriver også at hjelper det å ta antihistaminer, øyedråper og nesespray, så er det allergi.

NAAF har også en informasjonsside om korona for allergikere. Her finner man informasjon om korona for dem som har astma eller kols, hvem som skal i barnehage og på skole, råd om hjemmekontor, håndvask og andre tema. 


 

Fysioterapeuter

Fysioterapeutene har vært stengt etter vedtak fra Helsedirektoratet, men har åpnet igjen.  

Viktig informasjon angående covid-19 og fysioterapi. (PDF, 126 kB) Her orienterer fysioterapeut Linn Krogh blant annet om at dersom du har mistanke om Covid-19, luftveisinfeksjon, forkjølelsessymptomer eller feber, så ikke kom inn til behandling! 

Ring for å avtale ny time. Fysioterapeutene vil vurdere hvem som kan få time ut fra gjeldende situasjon.

Linn Flættkjær Krogh (Kila) treffes på telefon 901 23 827 fra kl 0900-1500 mandag til fredag. 

Thomas Hoff (Jektvik) treffes på telefon 401 94 242. 


 

NAV informerer

Har du behov for kontakt med NAV Rødøy kan du:

* Bruke funksjonen «skriv til oss» på nav.no
* Sende e-post til NAV Rødøy, adressen er: nav.rodoy@nav.no
* Kontakte Pernille Bruun, leder 412 72 634
* Behov for kontakt med barnevernet i Rødøy, ring 904 16 429
* Slå opp på nav.no. for person

Økt tilgjengelighet
Med bakgrunn i den pågående pandemisituasjonen har flere personbrukere enn vanlig behov for å komme i kontakt med NAV. NAV har derfor åpnet en midlertidig kanal for brukere av sosiale tjenester på nav.no, slik at disse brukerne kan kommunisere digitalt med sitt NAV-kontor. Skriv til oss

Søk om økonomisk sosialhjelp
Nå kan du som skal søke om økonomisk sosialhjelp i Rødøy søke digitalt. Søk om øknomisk sosialhjelp

Forskudd på dagpenger
Permitterte og arbeidsledige kan søke NAV om forskudd på dagpenger fra mandag 30. mars. Pengene kan utbetales før påske. Les om hva du må gjøre, hvor mye du får, og når du får pengene på NAV.no


 

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte

Hjelpetelefonen hjelper seksuelt misbrukte personer, incestutsatte og deres pårørende. Telefonen er åpen døgnet rundt, alle dager i året. Du kan være anonym om du vil. 

Trenger du noen å snakke med, ring 800 57 000. Det er gratis å ringe. 


 

Familier med ny hjemmesituasjon

Det har de siste dagene vært mye fokus på hvordan familier håndterer den nye hjemmesituasjonen.

Tverrfaglig Team for barn og unge i Rødøy vil gjerne gjøre oppmerksom på at vi alle fortsatt er i arbeid og at vi kan kontaktes for samtaler/rådgivning/konsultasjon per telefon. Vi har avtalt ukentlige møter på nett.

 • Helsesykepleier Ingvild Telnes 959 65 660

 • Barne- og ungdomskoordinator Christina Heimdal 905 30 929

 • Barneverntjenesten Siri Midttun eller Inger Lise Kvalvik Aakre, vakttelefon dagtid 904 16 429

 • Interkommunal barnevernvakt kveld/natt/helg: 995 41 500

 • Oppvekstetaten Svend Leif Einvik 473 15 905

Familievernkontorene er gjenåpnet. Møter i hovedsak på telefon. Nettsiden ”Familiehverdag” gir mange nyttige tips

I tillegg finnes det en rekke hjelpetelefoner barn og voksne kan ta kontakt med, deriblant:

Noen råd til både barn og foreldre:

Åtte råd til barn - Klikk for stort bilde

Råd til foreldre - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delt bosted og samvær under koronautbruddet

Hverdagen er vanskelig for mange under koronautbruddet. Foreldre som ikke bor sammen kan møte nye utfordringer når de skal samarbeide om barna, ikke minst i forbindelse med påsken.

Regjeringen har noen råd for gjennomføring av delt bosted og samvær mellom barn og foreldre.


 

Videokonsultasjon

Nå tilbyr både legene og psykisk helsetjeneste videokonsultasjoner. Dette kan være et fint alternativ til å møte på legekontoret, eller bare å snakkes per telefon. Samtidig reduserer vi risikoen for å spre smitte. 

Videokonsultasjon egner seg godt for samtaler og forlengelse av sykemeldinger, eller andre enkle problemstilling som ikke krever undersøkelse. 

For å bestille time ta kontakt, som ved vanlig timebestilling.

Du må ha epost for å kunne benytte deg av tilbudet. 

Her finner du mer informasjon om videokonsultasjon


 

Koronasituasjonen og privatøkonomi

Situasjonen med koronasmitten påvirker samfunnet vårt i stor grad. Mange blir permitterte, og vil etter hvert gå over til dagpenger. Redusert inntekt gjør det viktig å gå gjennom den nye økonomiske situasjonen. Ved å være tidlig ute, kan større økonomiske problemer unngås.

De som trenger hjelp med å få kontroll på økonomien kan søke hjelp. NAV-kontorene tilbyr økonomisk rådgivning til innbyggerne som trenger det.

NAV Gjeldsrådgivning er økonomirådstelefonen i NAV. Telefonnummeret er 55 55 33 39. 

Mer om NAV Gjeldsrådgivning – økonomirådstelefonen i NAV.

Har du behov for kontakt med NAV Rødøy kan du:

 • Bruke funksjonen «skriv til oss» på nav.no
 • Sende e-post til NAV Rødøy, adressen er: nav.rodoy@nav.no
 • Ringe Pernille Bruun, leder 412 72 634

Samle gjerne mest mulig av dine økonomiske opplysninger før du tar kontakt. Dokumenter kan sendes inn via sikker innsending e-dialog på Rødøy kommunes hjemmeside.


 

Større utvalg av bøker

Gjennom den nye e-bok appen Book Bites får du nå et betydelig større utvalg av bøker! Det blir også flere eksemplarer av hver tittel tilgjengelig for utlån.

Les mer om Book Bites på biblioteksidene


 

Barneverntjenesten

Møter mellom barneverntjenesten og barn og foreldre vil i hovedsak bli gjennomført per telefon eller på nett.

Dersom du er bekymret for et barn eller ønsker å snakke med oss i en pågående sak, kan du kontakte oss direkte på barnevernstelefonen 904 16 429 innfor ordinær kontortid.

Utenfor ordinær kontortid er det fortsatt Barnevernvakta i Bodø som skal kontaktes på tlf 995 41 500 når det er en akutt situasjon for et barn.

Mange barn og deres familier kan ha det litt ekstra vanskelig når barnehager, skoler og sosiale møtesteder som hovedregel er stengt. Barn med særlige behov vil etter avklaring mellom sentrale myndigheter (Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Helsedirektoratet)  fortsatt kunne få et tilbud i barnehage/skole på linje med barn av personell i kritiske samfunnsfunksjoner. Behov kan meldes via barneverntjenesten.


 

Sykehus

Vi oppfordrer deg på det sterkeste å opprettholde de viktige avtalene du har med sykehuset!

Hvis du har en viktig avtale med sykenhuset og får symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjon skal du likevel avklare med sykehuset før du reiser. 

 

 

Helsestasjon

Rødøy kommune forholder seg til helsedirektoratet sine anbefalinger for tilgjengelighet i svangerskapsomsorg og helsestasjons – og skolehelsetjenestetilbud under koronautbrudd.

Vi prioriterer som anbefalt:

 • Oppfølging av nyfødte. Vi unngår i første omgang hjemmebesøk, men tilbyr konsultasjon på helsestasjon.
 • Gjennomføring av barnevaksinasjonsprogrammet (følg råd om smittehåndering)
 • 6 ukers konsultasjon med lege og helsesykepleier.
 • Følge opp barn og unge med spesielle behov eller familier det er bekymringer for.

Ved spørsmål angående helsestasjon og jordmor, ta kontakt med helsesykepleier Ingvill Telnes på telefon 959 65 660. Hun har telefontid på hverdager fra 0900-1400.


Tilbake til hovedsiden Koronavirus – vi skal bryte smittekjeden

Artikkelen blir løpende oppdatert.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist endret 09.04.2021 12.56