Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Fotograf: Arild Lorentsen
Vinterstemning i Hamn, Tjongsfjorden
Arild Lorentsen

Hva skjer?

mai 2022
man.tir.ons.tor.fre.lør.søn.
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune, Helse- og omsorgsetaten
Rødøy rådhus Vågaveien 100
8185 Vågaholmen
E-post : kristin.sandaa@rodoy.kommune.no
Telefon
: 75 09 80 10

Sikker innsending

Sikker innsending til kommunen Sikker innsending til kommunen

Pågående planprosesser

Kommuneplanarbeid Kommuneplanarbeid

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Personvern

Personvern

Velferdsteknologi

flower-41180_640.png - Klikk for stort bilde Omsorgstjenesten i Rødøy kommune er i gang med implementeringen av velferdsteknologi. Det skjer ved at en først skaffer seg erfaring med bruk tilknyttet omsorgssentrene for så å ta det i bruke for alle som har behov. Ta gjerne kontakt med helse- og omsorgstjenesten dersom det er spørsmål til dette.

«Velferdsteknologi handler om teknologisk assistanse der velferd leveres gjennom teknologi som brukes av og understøtter brukeren, i samspill med kommune eller pårørende. Ulike typer teknologi kan understøtte og forsterke for eksempel trygghet, sikkerhet, daglige gjøremål og mobilitet i nærområdet».

Satsingen er en del av prosjekt i samarbeid med Bodø og Røst gjennom Nasjonalt Velferdsteknologiprogram.

Det satses i første rekke på 3 typer teknologi, alle vil være innenfor vedtak om helse- og omsorgstjenester. Personvern og informasjonssikkerhet blir i varetatt.  Samtykkeerklæring brukes når det er nødvendig utfra situasjon og krav til datasikkerhet. Respons på varsler er viktig dersom velferdsteknologien skal fungere, alle løsningen vi sikter oss inn på kan settes opp med flere løsninger på dette. Det vil være naturlig at det kan være pårørende og nærmiljø inkludert i responstjenesten, slik at velferdsteknologi kan tas i bruk utenfor omsorgssentrene.

Nedenfor er brukerinformasjon om de ulike områdene vi innfører velferdsteknologi på:
 

Elektronisk medisindispenser

En elektronisk medisindispenser varsler via lyd og lys, på forhåndsinnstilte tidspunkter, når du skal ta medisinen din. Dette bidrar til korrekt medisinering - til riktig tid. Dispenseren registrerer om du faktisk tar medisinen ut av maskinen når du skal, og varsler til helsepersonell dersom du ikke gjør det, slik at de kan undersøke hvorfor du ikke har tatt medisinen din.
www.evondos.no
 

Digitalt tilsyn

RoomMate gir mulighet til å gjennomføre digitale tilsyn med deg i ditt hjem, uten at hjemmetjenesten må oppsøke deg fysisk. Den kan også alarmere automatisk ved kritiske situasjoner, for eksempel hvis du faller, eller står opp om natten og ikke returnerer til rommet etter en gitt tid. Selve enheten er en sensor som monteres på veggen. Den settes deretter opp med de funksjoner som ønskes tatt i bruk, i tråd med dine behov. Tilsynet er anonymt og utføres aldri utover avtalte tidspunkt, med mindre en alarm utløses. Da vil tjenesten få et bilde av situasjonen på mobiltelefonen, og kan da utføre digitalt tilsyn for å vurdere situasjonen nærmere før en eventuell utrykning.

Målet med RoomMate er å skape en tryggere og enklere hverdag for deg, dine pårørende og helsepersonell ved å:

  • gi trygghet hele døgnet
  • varsle automatisk ved behov for hjelp
  • bedre søvnkvaliteten din, da tilsyn blir mindre inngripende og mer skånsomme
  • virke fallforebyggende
  • anonymisere bilder – og dermed ivareta personvernet ditt
  • gi trygghet til å kunne bo i egen bolig lengst mulig

www.roommate.no
 

Lokaliseringstjeneste - safemate

SafeMate er en liten, mobil trygghetsalarm som viser posisjonen din på et kart ved hjelp av GPS. Når du trykker på alarmknappen vil dine pårørende bli oppringt, og du kan da føre en samtale gjennom Safemate-enheten. Slik kan du enkelt varsle dersom du har behov for hjelp.

Dine pårørende kan da se hvor du befinner deg på en PC-skjerm, nettbrett eller smarttelefon. Man kan også definere et geografisk område som du kan bevege deg innenfor, og hvis du forlater dette området vil alarmen utløses automatisk (geofence).
www.safemate.no