Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Fotograf: Bernt Arntsen
Jektvik
Bernt Arntsen

Hva skjer?

september 2020
man.tir.ons.tor.fre.lør.søn.
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune
Rødøy rådhus Vågaveien 100
8185 VÅGAHOLMEN
Telefon
: 75 09 80 00 (09.00-15.00)

Org.nr.
: 945 717 173
Mva.nr.
: NO945717173MVA
Kommunenr.
: 1836
Åpningstid
: kl.08.00 -15.30

Sikker innsending

Sikker innsending til kommunen Sikker innsending til kommunen

Kommuneplan

Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplan

Prosjektet Helsehus

Helsehus Helsehus

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Kommunereform

Bedre kommune Kommunereform informasjonsside

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Personvern

Personvern

Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Bredbånd Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Høring om grensejustering

Kartutsnitt delingsforslag - Klikk for stort bildeKartutsnitt delingsforslag I mai skal fylkesmannen, FMNO, gjennomføre en spørreundersøkelse om grensejustering mellom Rødøy og Lurøy kommuner. Samtidig vil kommunestyret i Rødøy be lokalutvalgene om å uttale seg om konsekvenser for restkommunen, dersom det blir endringer av kommunegrensen.

Kommunal og moderniseringsdepartementet, KMD, har gitt FMNO i oppdrag å fremskaffe synspunkt på spørsmålet om eventuell grensejustering fra innbyggerne i Nesøya, Selsøya, Tonnes halvøya og østre side av Sørfjorden, hvor innbyggerne på Nesøya og Selsøya bør få mulighet til å ta stilling til hvilken kommune de ønsker å være en del av ved en eventuell grensejustering.

Før befolkningen skal høres skal det legges frem et faktagrunnlag som så langt som mulig belyser hvordan restkommunen vil kunne se ut, dersom en eller flere kretser skifter til Lurøy, eller om hele Nesøy og Storselsøy skulle bli i Rødøy kommune.

Faktagrunnlaget vil bli distribuert så snart det er klart. Det vil inneholde opplysninger om endringer i befolkningstall, tjenestetilbud, inntekter knyttet til befolkningstall, og utgifter knyttet til kommunal drift.

Spørsmål om inntekter fra kraftverkene i Smibelg og Storåvatn, fra havbruksfondet, fra eventuelle overdragelser av skoler og andre kommunale anlegg er vanskelig å beregne. Dette er fordi at ved grensejustering så må kommunene gjøre avtale om det økonomiske oppgjøret omkring slike eiendeler og verdier, hvor fylkesmannen og departementet trekkes inn ved uenighet. Utfallet av slike avtaler er vanskelig å forutse, så vi vil i denne omgang forsøke å belyse beste og verste scenarier.

Angående grensen mot Meløy, så har ikke Rødøy kommune tatt noe initiativ til grensejustering ved Ågskardet. En ønsker likevel å gjøre KMD oppmerksom på at problematikken er lik ved de to halvøyene i nord og i sør.

Til slutt så er det mange som lurer på hva den enkelte kommunen kan love innbyggerne i de berørte kretsene, dersom det blir endringer. Det er ikke foreslått noen endringer i denne sammenhengen. Innbyggerne kjenner godt til det tjenestetilbudet kommunen har i dag. Det jobbes også med kommuneplanens samfunnsdel som skal beskrive våre mål og visjoner på lang sikt.

Kommunestyret har vedtatt at Rødøy skal bestå som egen kommune, uten grensejusteringer. Formannskapet i Rødøy er klare på at vi ikke har noen å miste.

Olav Terje Hoff
Ordfører

Sist endret 12.06.2019