Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Fotograf: Oddmund Mathisen
Midnattstur til Storgjedden 27/6-09. Blokktinden i bakgrunnen.
Oddmund Mathisen

Hva skjer?

april 2018
mationtofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Kontaktinformasjon

Oppvekst- og kulturetaten
Rødøy rådhus, Vågaholmen
8185 Vågaholmen
E-post : svend.leif.einvik@rodoy.kommun..
Telefon
: 75 09 80 22

Faks
: 75 09 80 21

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Bredbånd Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Kommunereform

Bedre kommune Kommunereform informasjonsside

Kultur og fritid

Øvre Kjettavann - Klikk for stort bilde

Kulturtjenesten ligger under Oppvekst- og kulturetaten. Hovedfelt er å tilrettelegge og støtte aktiviteter og prosjekter innen hele det utvidede kulturbilde.

Kontakt:
Kulturkonsulent Anita Lykkja: Direkte telefonnr.: 75 09 80 08.
E-postadresse: anita.lykkja@rodoy.kommune.no

Oppvekst- og kultursjef Svend Leif Einvik: Direkte telefonnr.: 75 09 80 22
E-postadresse: sle@rodoy.kommune.no

Kultur
Publisert 18.04.2018
Strandrydding 2018 bilde

Polarsirkelen friluftsråd og HAF ønsker å tilrettelegge for strandrydding i regionen. Vi inviterer derfor alle fra Rødøy kommune til et møte for å spre informasjon om denne ordningen, og få lokale innspill for best mulig tilrettelegging.

Hensikten med prosjektet er å få fokus på marin forsøpling året rundt, ikke bare om våren. Målet er å etablere en kjent ordning for strandrydding slik at det skal bli enklest mulig å ta initiativ til å rydde

"Rent hav under Polarsirkelen" inviterer til infomøte om: 

STRANDRYDDING 2018

i Jektvik Grendehus

Onsdag 2. mai 

Kl. 18.30-20.00

Les mer her:

Plakat (PDF, 138 kB)

Veileder (PDF, 632 kB)

Publisert 13.04.2018
Per dør - ikke

Per Fugelli gikk bort den 13.09.2017. På vei mot døden skrev Per Fugelli den svært personlige boken "Per dør", som handler om å møte døden med åpne øyne. Boken handler likevel mer om å leve enn å dø. Et av Pers siste ønsker var at sønnen Aksel skulle bringe hans bok, ord, budskap og håp rundt i landet. 

Onsdag 11. april kom Aksel Fuggeli til Naustloftet i Jektvik hvor oppunder 30 mennesker var samlet for å høre foredraget. Det ble en hyggelig og morsom forestilling, med noe alvor innimellom. Aksel leste også høyt fra boka "Per dør", og de frammøtte fikk se klipp fra filmen om Pers siste år. 

Aksel fuggeli har oså skrevet mange bøker, blant annet biografien "Per - glimt av min far". Per var med på turneen også denne gangen - i ånden, gjennom det Aksel fortalte om og i filmen som Erik Poppe har laget. 
 
Etter foredraget var det tilbud om kjøp av bøkene, signering av bøker, og det ble snakket og fortalt. Mange av oss i Nordland har et nært forhold til Per Fuggeli og hans bøker og liv, og synes nesten vi kjente han litt. Denne onsdagskvelden ble en hyggelig kveld med alvor og latter.  
 
Det er Folkeakademiet Hålogaland som stod for arrangementet i samarbeid med Helgeland museum, avd. Rødøy og Rødøy folkebibliotek. 
 
Naustloftet serverte god lapskaus, og kaffe og vafler i hyggelig miljø. 
 
 
Publisert 13.04.2018
Markens grøde

Torsdag 12. april kom Hamsundsenterets husband med fortellinger fra Knut Hamsuns roman Markens Grøde til Alderstun omsorgssenter. Dette var et arrangement i forbindelse med "den kulturelle spaserstokken". Rødøy kommune er nå med i Salten kultursamarbeid, og vi får i den sammenheng besøk av kunstnere fra den kulturelle spasertstokken årlig. 

Knut Hamsuns Nobelprisvinnende roman "Markens Grøde" ble utgitt for 100 år siden. 

I denne høytlesningskonserten hadde Hamsunsenterets husband valgt ut en sentral fortelling i romanen og komponert stemningsfull musikk til. Vi ble kjent med Inger og Isak som levde og driftet gården Sellanrå. Det ble starta kobberdrift i fjellet ikke langt fra der de bodde, det moderne samfunnet kom tett på. De som levde på gården og i bygda ble vitne til gruvedriftens blomstringstid og fall. Seirende tilbake sto Inger og Isak, de som forvaltet jorden med omhu. 

"Han var markbo i sinn og skinn og jordbruker uten nåde. En gjenoppstanden fra fortiden som peker fremtiden ut, en mann fra det første jordbruk, landnåmsmann, ni hundre år gammel og igjen dagens mann."

På besøk fra Hansunsentert kom forteller Solveig Hirsch, skuespiller Annelise Grindheim og musiker & komponist Johannes Roksand Fauchald. Torsdag var det vakkert vær, stille og sol, og Rødøy fikk vist seg fra sin flotteste side. Det var omlag 30 tilhørere til konserten, og det ble servert kaffe og kake. 

Det var en myk og samstemt fortelling med ispenn av fare og fart, lyd og låt. Ikke minst gav den elektriske gitaren helhet og harmoni. Det var helt stille og alle fulgte nøye med på historien om Isak og Inger. Mange hadde nok lest den, eller hørt den før. Det er trivelig og godt å bli lest for, og gledelig at noen lager en konsert hvor de leste tekst fra en av Norges mest anerkjente romaner. 

Alderstun omsorgssenter var et flott vertskap for kunstnerne som kom på besøk. Hamsunsenterets husband var imponert over den flotte utsikten, fikk bevertning og god service. 

Publisert 04.04.2018
Folkehelseuka 2018

Folkehelseuka i Rødøy arrangeres høsten 2018. 

Arrangement: 
Ferjestrikk
Tur til en fjelltopp/tind
Tur på Bedringens vei
Folkehelselunsj
Evt. andre arrangement

Publisert 02.04.2018
Kulturmidler 2018 bilde

Kulturmidlene for 2018 skal fordeles. 

Vedtekter for tildeling av kulturmidler i Rødøy kommune og søknadsskjema finner du her. (PDF, 722 kB)

Søknadsfrist: 31. mai 2018.

Publisert 15.03.2018

Årsrapport for Rødøy museum er no ferdig. 

Her kan ein lese om forvaltning av samlinga, bygningane og anlegga. Det er og skreve om forsking oag kunnskapsarbeid, om administrasjon og til slutt om arbeidet framover og i det komande året. 

 Årsrapport 2017 (PDF, 2 MB)

Publisert 16.02.2018

Folkehelseprofilen for Rødøy kommune ble publisert tirsdag 13.  januar 2018. 

Tema for årets folkehelseprofiler er alkohol og andre rusmidler, med omtale av hvilke virkemidler kommunene har i det forebyggende arbeidet. Se nyhetsmelding og mer informasjon på temasiden Folkehelse i kommunen.

Publisert 18.01.2018
Friluftlsivets almanakk

Norsk Friluftsliv har nylig lansert Friluftslivets almanakk for 2018. Hensikten med den nye satsingen er å tilby en hurtigguide over aktuelle lover og forskrifter, og en oversikt over viktige aktører i friluftslivet i Norge. 

Gå til almanakken

Publisert 20.12.2017
Filmfest Salten

Filmfest Salten er en har som mål å få ungdom i Salten til å lage film. For å få til det, får elever fra 10 klasse i løpet av året møte filmskapere som inspirerer elever som har et glødende engasjement i prosessen med å lage film. 

Den kanskje største gleden oppi alt dette, er å se ansiktene på elevene når de har kommet inn i Bodø Spektrum for å overvære selve filmfesten som arrangere i Bodø hver vår, med rød løper, champagne”, kjendiser og artister. Alt dette for å gjøre stas på elevene og det arbeidet de har lagt ned i prosjektet med å lage film, og sist men ikke minst: for at elevene skal gjøre stas på seg selv.

I tillegg startet vi Barents Youth Film Festival, som er en workshop der profesjonelle fimskapere fra flere land veileder ungdommer fra de samme landene, og resultatet blir vist under Filmfest Salten. Den internasjonale workshopen har hatt deltakere fra Russland, Island, Sverige, Danmark, Finland og Norge.

For å kunne gjennomføre alt dette, har en hatt gode og trofaste samarbeidspartnere. Samarbeidspartnere som sammen har utviklet prosjektet til dét det har blitt i dag: Per Sundnes, Lydteamet A/S, Fram Kino og Bodø Spektrum har vært med helt fra starten, sammen med faste jurymedlemmer. I tillegg må en nevne Bodø kommune, Salten kultursamarbeid og Iris.

Publisert 23.06.2017
Sommerbok-kafè på Gjerøy

"Vårens vakreste eventyr" er i år lagt til Gjerøy samfunnshus, lørdag 17. juni kl. 19.30. 

Elever ved Rødøy Musikk- og Kulturskole inviterer til konsert der også billedkunst-elevene stiller ut smaksprøver fra sitt arbeid. 

Voksne 160,-    Barn (5-15)/Honnør 80,-    Elever hos oss 0,- 

Reiserute/plakat (PDF, 66 kB)

Velkommen til Gjerøya!