Besøk oss på facebook

Facebook Facebook

Galleri

Sperstad i Værangfjorden
Sperstad i Værangfjorden

Hva skjer?

oktober 2017
mationtofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Kommende hendelser

Kontaktinformasjon

Rødøy kommune
Rødøy rådhus
8185 VÅGAHOLMEN
Telefon
: 75 09 80 00 (09.00-15.00)

Faks
: 75 09 80 01
Org.nr.
: 945 717 173
Mva.nr.
: NO945717173MVA
Kommunenr.
: 1836
Åpningstid
: kl.08.00 -15.30

Rødøy det gode liv

Rødøy det gode liv Rødøy det gode liv

Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Bredbånd Bredbånd og mobiltelefoni, informasjonsside

Kommunekart

Polarsirkelportalen Polarsirkelportalen

Kommunereform

Bedre kommune Kommunereform informasjonsside

Underleverandør konkurs – renovasjon som normalt

logo HAF.png - Klikk for stort bilde I kommunene Lurøy, Nesna, Rødøy og Træna har vi inngått en kortsiktig avtale med den samme underentreprenøren som har kjørt for RenoNorden AS, skriver HAF i en pressemelding 19. september. Underleverandøren vil serve alle abonnentene i dette området samt innbyggerne i Rana kommune fra Nord Sjona og inn til Alteren. Det kan bli endringer i tømmetidspunkt på disse områdene, men dette vil det i så fall bli informert nærmere om. 

Les hele pressemeldingen her:

--------------------------------------------

Oppdatert! PRESSEMELDING
FRA HELGELAND AVFALLSFOREDLING IKS, (HAF IKS).

Dato: 19. september 2017

Underleverandør konkurs – Renovasjon som normalt inntil videre.

RenoNorden AS som henter avfall i alle 6 HAF kommunene (Hemnes, Lurøy, Nesna, Rana, Rødøy og Træna) har 18. september gått til skifteretten etter at forhandlinger ikke har ført frem.

HAF har forberedt seg så godt som mulig på at denne situasjonen kunne oppstå, og har en beredskapsplan basert på utsatte containere (bringeordning) for å sikre at publikum har en løsning for avfallet sitt, fram til en ny og sikker avfallsløsning er på plass. Denne beredskapsplanen vil kun bli iverksatt som en siste utvei om vi ikke kommer i mål med en videreføring med dagens biler og mannskap.

Det jobbes nå iherdig med å få på plass en løsning som gjør at biler og mannskap vil drifte renovasjonen som normalt i alle våre kommuner, og våre innbyggere vil da ikke merke noe som helst til gårdagens konkurs. Her vil vi komme tilbake med mer informasjon så snart dette er avklart.

I kommunene Lurøy, Nesna, Rødøy og Træna har vi inngått en kortsiktig avtale med den samme underentreprenøren som har kjørt for RenoNorden AS. Han vil serve alle abonnentene i dette området samt innbyggerne i Rana kommune fra Nord Sjona og inn til Alteren. Det kan bli endringer i tømmetidspunkt på disse områdene, men dette vil det i så fall bli informert nærmere om.

Det jobbes med å få på plass gode løsninger på kort og lang sikt.

I Rana og Hemnes kommune har det vært RenoNordens egne folk og biler som har renovert. Disse bilene eies av et leasingsselskap, og HAF forsøker å få til en midlertidig avtale om overtakelse av leasingkontraktene på bilene. I tillegg arbeides det med å rekruttere folk som kan bemanne disse bilene.

HAF er underlagt strenge offentlige innkjøpsregler og må gjennom en ny anbudsrunde, alternativt vedta egendrift i hele eller deler av sitt ansvarsområde. Et så stort offentlig anbud kan i verst fall ta mellom 3-6 måneder å få gjennomført. Bl.a. fordi leveringstid på nye renovasjonsbiler er beregnet å være 4-6 måneder.

HAF beklager de ulemper som en del abonnenter kan få pga situasjonen som har oppstått, og lover å arbeid intenst for å få på plass en god løsning for husholdningsrenovasjonen så raskt som overhode mulig.

Bakgrunn:

HAF inngikk i 2016 renovasjonskontrakt for alle sine 6 eierkommuner med RenoNorden AS (RN)

Dette selskapet driver husholdningsrenovasjon i hele Norden. Til sammen henter de husholdningsavfall fra over 5 millioner innbyggere i fire land. I Norge oppgir de å ha ca. 46% markedsandel.

Ved anbudsprosessen HAF kjørte i 2016 var RN vesentlig lavere i pris enn tilbyder nr. to, og selskapet hadde ved kontraktsinngåelse en meget solid økonomi med ranking AA hos kredittinstitusjonene. Kort tid etter at de startet renovasjon for HAF den 1.juli 2016, ble det klart at de hadde inngått flere tapsbringende kontrakter. Der i blant kontrakten med HAF. Selskapet er børsnotert og aksjene har, etter at det ble kjent at selskapet gikk mot et stort underskudd og store tap, falt kraftig.

RN forsøkte i juni i år å forhandle med de selskapene som de hadde tapsavtaler med om en terminering/avslutning på disse kontraktene. De ble enige med to av selskapene, men dette var ikke nok til å sikre videre drift. De gjenværende selskapene har derfor de siste par ukene vært i forhandlinger med RN om terminering for å unngå konkurs i selskapet. Disse forhandlingene har ikke ført fram og selskapet har i dag valgt å gå til skifteretten.

Om HAF IKS: HAF er et interkommunalt avfallsselskap eid av kommunene; Hemnes, Lurøy, Nesna, Rana, Rødøy og Træna.

Selskapet ble etablert i 1994 og har ansvaret for renovasjon og septik for de 35000 innbyggerne i eierkommunene.

Geir Nerdal

daglig leder (tlf. 95035578)